Επιστρέφει η εμποροπανήγυρη στον Αλμυρό 

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-12, 12:40:08
Επιστρέφει η εμποροπανήγυρη στον Αλμυρό 

Κατ’ εξαίρεση ρυθμίσεις για λόγους ασφαλείας αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο 

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί φέτος η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Αλμυρού μετά από δύο χρόνια αναστολής της λειτουργίας της λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μάλιστα για την ομαλή λειτουργία του παζαριού το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού αποφάσισε ρυθμίσεις κατ’ εξαίρεση του κανονισμού λειτουργίας της εμποροπανήγυρης.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Τσούτσας σημείωσε πως «ως δημοτική αρχή θεωρούμε ότι πρέπει να καταβληθεί από όλους μας κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του παζαριού, το οποίο ωστόσο οφείλουμε να διοργανώσουμε με όρους ασφάλειας και προστασίας των πολιτών μας και των επισκεπτών».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «ως προς τη νομοθεσία και τις τροποποιήσεις που έχουν επέλθει τα δύο αυτά χρόνια, δυστυχώς αντιληφθήκαμε πως δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά τίποτα εν αναμονή εκδόσεως κανονιστικών διατάξεων, αλλά και εφαρμογής κανόνων και διαδικασιών ασφαλείας για τις οποίες ακόμη δεν έχουν συσταθεί οι προβλεπόμενοι από τις νέες διατάξεις φορείς πιστοποίησης.

Ωστόσο, οφείλουμε να λάβουμε, στο μέτρο του δυνατού και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και αρχές, κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για την προστασία δημοτών, επισκεπτών αλλά και συμμετεχόντων».

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού και τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα και συζητήθηκαν τυχόν αλλαγές που απαιτούνται για τη δημιουργία διόδων πρόσβασης υπηρεσιακών οχημάτων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, διόδων διαφυγής ομοίως σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης αλλά και για την καλύτερη χωροταξική οργάνωση για τη διασφάλιση συνθηκών ποιότητας και ασφάλειας.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την κατάργηση 28 παραπηγμάτων. Στόχος είναι να απελευθερωθεί η είσοδος του Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου επί των οδών Αεροπόρου Γιόλδαση, Φιλελλήνων και Μητάκου, να μη στενεύει το πλάτος των δρόμων με τους οποίους εφάπτονται τα περίπτερα, να μη δημιουργείται συμφόρηση και να παραμένει ελεύθερη η πρόσβαση στον υπάρχοντα κρουνό.

Ακόμη, να δημιουργηθεί δίοδος διαφυγής προς το ρέμα Ξεριά, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να μένει ανοικτή η είσοδος του Κλιμακίου της Πυροσβεστικής.

Αντίστοιχα στον χώρο του λούνα παρκ θα υπάρχει άνοιγμα διαδρόμου πλάτους έξι μέτρων στο μέσον του συνολικού χώρου της εγκατάστασης, τον οποίο ο εκάστοτε εκμισθωτής θα υποχρεούται να αφήνει ελεύθερο, προκειμένου, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να είναι ακώλυτη η διέλευση οχημάτων αστυνομίας, πυροσβεστικής ή η διέλευση ασθενοφόρου.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=