ΑΛΜΥΡΟΣ

Σύλληψη 45χρονης στην Αθήνα για ληστεία στον Αλμυρό

σύλληψη-45χρονης-στην-αθήνα-για-ληστεία-898109

Στον Ανακριτή Βόλου κλήθηκε χθες για απολογία 45χρονη Βολιώτισσα κάτοικος Αθηνών κατηγορούμενη για ληστεία. Η γυναίκα συνελήφθη στην πρωτεύουσα επειδή διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητό της είχε χρησιμοποιηθεί για ληστεία που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2020 στον Πλάτανο Αλμυρού.

Τότε, όπως είχε καταγράφει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, γυναίκας ηλικίας 73 ετών έπεφτε θύμα ληστείας από δύο κουκουλοφόρους που της έφραξαν το στόμα με το χέρι, και την κλείδωσαν στο μπάνιο.

Η 45χρονη μετά τη σύλληψή της οδηγήθηκε στον Βόλο για να απολογηθεί για την πράξη της. Η ίδια ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Υποστηρίζει πως το αυτοκίνητό της το νοίκιασε από εταιρεία και ο γιος της στη συνέχεια το διέθεσε σε νέους.

Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχή της.

Εντούτοις, μετά την απολογία της στον ανακριτή κρατήθηκε για να οδηγηθεί στις φυλακές για εκτέλεση καταδικαστικής απόφασης, αφού της είχε επιβληθεί από το Μονομελές Πλημμελημάτων Αθήνας ποινή φυλάκισης 8 μηνών για κλοπή, η οποία δεν έχει εκτελεστεί. Η 45χρονη πρόκειται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η ληστεία

Συγκεκριμένα, η ληστεία που απασχολεί τη Δικαιοσύνη διαπράχθηκε στις 7 Ιουνίου στον Πλάτανο Αλμυρού. Ηλικιωμένη κάτοικος της περιοχής είχε δεχθεί επίθεση από δύο κουκουλοφόρους, οι οποίοι έσπασαν το παράθυρο του σπιτιού της, μπήκαν μέσα και αφού της έκλεισαν το στόμα με το χέρι, τη λήστεψαν και στη συνέχεια την κλείδωσαν στο μπάνιο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αφού ο ένας από τους δράστες τη φίμωσε με την παλάμη του χεριού του, ο δεύτερος έψαξε το σπίτι και έκλεψε δύο χρυσά δαχτυλίδια απροσδιόριστης αξίας και μία ασύρματη τηλεφωνική συσκευή σταθερής τηλεφωνίας.

Στη συνέχεια, οι ληστές οδήγησαν τη γυναίκα στο μπάνιο όπου την κλείδωσαν και εξαφανίστηκαν.

Σύλληψη φυγόποινου

Στο μεταξύ χθες το πρωί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου συνέλαβαν 42χρονο, καθόσον σε βάρος του εκκρεμούσε Απόφαση Μονομελούς Πλημ/κείου Βόλου, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών, για κλοπή τετελεσμένη και σε απόπειρα. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση.

Κ. Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου