ΑΛΜΥΡΟΣ

Σταθερά τα τροφεία για τη νέα χρονιά

σταθερά-τα-τροφεία-για-τη-νέα-χρονιά-903464

Στον Παιδικό Σταθμό Αλμυρού, λόγω της οικονομικής συγκυρίας

Στα ίδια επίπεδα παραμένουν τα τροφεία στον Παιδικό Σταθμό Αλμυρού τη νέα εκπαιδευτική χρονικά 2022-2023, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και του κοινωνικού χαρακτήρα της δομής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μη σημειωθούν αυξήσεις, ενώ μειοψήφησε ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Τσόγκας.

Ως εκ τούτου για όλα τα νήπια ανεξαρτήτως εισοδήματος θα καταβάλλεται το ποσό των 40,00 € τον μήνα (συμπεριλαμβάνονται η σίτιση, πρωινό και μεσημεριανό γεύμα, τα είδη ατομικής καθαριότητας των νηπίων καθώς και η θέρμανση του Σταθμού).
Για αδέλφια (2 παιδιά) οι γονείς θα καταβάλλουν ποσό 70,00 € και για τα δύο νήπια. Οι τρίτεκνες οικογένειες θα καταβάλλουν 30 ευρώ τον μήνα για κάθε νήπιο, ενώ οι πολύτεκνες οικογένειες 20 ευρώ.
Απαλλάσσονται από την καταβολή τροφείων γονείς στους οποίους ο ένας εκ των δύο γονέων έχει αναπηρία 67% ανεξαρτήτως εισοδήματος, αντίθετα το προσωπικό που εργάζεται στον Παιδικό Σταθμό θα καταβάλλει κανονικά τα
ισχύοντα τροφεία για τα νήπια – τέκνα του που είναι εγγεγραμμένα στον Παιδικό Σταθμό.
Στις περιπτώσεις που και οι δύο γονείς είναι άνεργοι αποδεδειγμένα με κάρτες ανεργίας σε ισχύ (των οικονομικά αδύναμων γονέων) απαιτείται η καταβολή συμβολικού ποσού ύψους 10 € τον μήνα.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται οι γονείς τους χορηγούν χρήματα για τα τροφεία των νηπίων τους, θα καταβάλλεται όλο το ποσό των
επιχορηγούμενων τροφείων ανεξάρτητα με τον αριθμό των νηπίων που είναι εγγεγραμμένα στον Σταθμό.
Τα τροφεία θα καταβάλλονται από τους γονείς ή τους κηδεμόνες των νηπίων στον Σταθμό το πρώτο 15ήμερο του μήνα.
Τον μήνα Αύγουστο που οι Σταθμοί διακόπτουν τη λειτουργία τους δεν καταβάλλονται τροφεία.

Πότε διαγράφονται νήπια

Για τους γονείς ή τους κηδεμόνες των νηπίων που δεν καταβάλλουν τροφεία δύο μηνών χωρίς σοβαρή αιτιολογία, θα υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής των νηπίων τους από τη δύναμη του Σταθμού.
Οι γονείς ή οι κηδεμόνες των νηπίων που δεν έχουν καταβάλει τροφεία του προηγουμένου έτους, θα πρέπει να έχουν προβεί σε οικονομικό διακανονισμό, προκειμένου να είναι δυνατή η φοίτηση των νηπίων στους Σταθμούς.
Εάν παρουσιαστεί περίπτωση κατά την οποία ένα νήπιο δεν έρχεται κάποιες μέρες στον Σταθμό ή έναν μήνα και συνεχίζει να είναι εγγεγραμμένο στη δύναμη του Σταθμού εφόσον οι γονείς δεν διέγραψαν το νήπιο τα τροφεία για το διάστημα αυτό θα καταβάλλονται κανονικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου