ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξαναχτύπησαν… οι «Θεματοφύλακες» Σε βάρος εργατών γης στον Αλμυρό

ξαναχτύπησαν-οι-θεματοφύλακες-σε-903495

Τραμπουκισμοί σε συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας, που έχει μισθώσει κτήμα της Μητρόπολης στις Νηες – Εμφανίστηκαν «αυτόκλητοι» προστάτες του δημοσίου, επικαλούνταν το Σύνταγμα και απαιτούσαν από την Αστυνομία να τους συλλάβει

Πρωτόγνωρο περιστατικό καταγράφηκε πριν από λίγες μέρες σε αγρόκτημα στην περιοχή Νηες του Δήμου Αλμυρού. Συνεργείο εργαζομένων σε ιδιωτική βολιώτικη εταιρεία, που δραστηριοποιείται στην ελαιοκαλλιέργεια, το οποίο βρισκόταν στο σημείο, ώστε να μεταφέρει τα αναγκαία μηχανήματα για να ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες καλλιεργητικές εργασίες, υποχρεώθηκε να διακόψει.

Είχε προηγηθεί καταγγελία, που έγινε από δύο άτομα, τα οποία αυτοαποκαλούνται ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, παρακινούσαν τις αρχές να προχωρήσουν στην αυτόφωρη διαδικασία.

Η συγκεκριμένη έκταση στις Νηές είναι ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. Εκμισθώθηκε από την εταιρεία κατόπιν πλειοδοτικού διαγωνισμού και το συγκεκριμένο συνεργείο επρόκειτο να αρχίσει τις προβλεπόμενες εποχικές αγροτικές εργασίες.

Ενώ λοιπόν οι εργαζόμενοι της εταιρείας μετέφεραν τα μηχανήματα και πριν προλάβουν να εκτελέσουν την οποιαδήποτε εργασία πλήρωμα περιπολικού έφτασε στο σημείο, με τους αστυνομικούς να ζητούν από τους εργαζόμενους τα στοιχεία τους, λόγω ανώνυμης καταγγελίας που δέχθηκαν.

Ταυτόχρονα στο σημείο έφτασαν δύο άτομα, οι οποίοι, σύμφωνα με τους εργαζόμενους της εταιρείας, συστήθηκαν ως μέλη της οργάνωσης «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και με επιθετικό ύφος απέναντι στους εργαζομένους απαιτούσαν από τους αστυνομικούς να συλληφθούν και να οδηγηθούν στην αυτόφωρη διαδικασία!

Οι συγκεκριμένοι ισχυρίστηκαν ότι επιθυμούν να προασπίσουν τα συμφέροντα του δημοσίου, μολονότι η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, είχαν ύφος ειρωνικό, προκλητικό και αγενές, ενώ… προειδοποίησαν να μη γίνει καμία μεταφορά μηχανημάτων ή εργασία, διότι «όποιος το κάνει θα τους βρει μπροστά του»!

Οι εργαζόμενοι τρομοκρατημένοι από την «προειδοποίηση» αποχώρησαν από το σημείο.

Ανθρωποι του οικογενειακού τους περιβάλλοντος έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «φοβήθηκαν, καθώς είναι γνωστή η δράση ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αφού, όπως είναι γνωστό, έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών, μετά από πολλά περιστατικά εκφοβισμού πολιτών που έχουν σημειωθεί σε όλη τη χώρα, με αποκορύφωμα την «επίταξη» σχολείου στην Πιερία και την αρπαγή του γυμνασιάρχη, στον οποίο τοποθέτησαν χειροπέδες οδηγώντας τον στο αστυνομικό τμήμα, πράξη για την οποία υπήρξαν προφυλακίσεις.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι οι αυτόκλητοι «Θεματοφύλακες» επικαλέστηκαν αλληλογραφία με το Υπουργείο Οικονομικών για τις εκτάσεις που βρίσκονται στις Νηες και αφορούν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Το βασικότερο βέβαια θέμα αναφορικά με το συγκεκριμένο συμβάν είναι ότι εργαζόμενοι ιδιωτικής εταιρείας, που έχει μισθώσει κτήματα για αγροτική παραγωγή, βρέθηκαν αντιμέτωποι με προειδοποιήσεις και απειλές από άτομα, που αυτοαποκαλούνται ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και παρακωλύουν εργαζομένους από την εργασία και το μεροκάματό τους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου