Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας θα εκπονήσει ο Δήμος Αλμυρού

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-15, 09:45:03
Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας θα εκπονήσει ο Δήμος Αλμυρού

Θα υποβάλει σχετική πρόταση στο Πράσινο Ταμείο 

Πρόταση προϋπολογισμού 37.200 ευρώ θα υποβάλει ο Δήμος Αλμυρού στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2022, στον Αξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου.

Η πρόταση αφορά στη χρηματοδότηση της δράσης με τίτλο «Εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.).

Στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Για την κατάρτιση του ο Δήμος Αλμυρού θα προχωρήσει στην ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης από την οποία θα προκύψει η αναγκαία βάση και η απαιτούμενη πληροφορία ώστε να αποτυπωθεί η υφιστάμενη κατάσταση, και να παρακολουθείται στη συνέχεια η πρόοδος για την υλοποίηση του σχεδίου.

Φορέας Εκπόνησης του Σ.Α.Π. ορίζεται ο Δήμος, ο οποίος είναι αρμόδιος για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας, την κατάρτιση και υλοποίηση του Σ.Α.Π., τη δημιουργία και διάχυση του επικοινωνιακού υλικού, έντυπου και ψηφιακού, για την πληροφόρηση των κατοίκων και των επισκεπτών σε σχέση με τις προσβάσιμες διαδρομές.

Ακόμη, είναι αρμόδιος για τη συστηματική παρακολούθηση της εξέλιξης και εφαρμογής του Σ.Α.Π., τον προσδιορισμό και ποσοτικοποίηση των νέων αναγκών που προκύπτουν και την κατάθεση προτάσεων για συμπλήρωση/επικαιροποίηση του Σ.Α.Π. μέσω σύνταξης έκθεσης αξιολόγησης ανά τρία έτη.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
8
=