ΑΛΜΥΡΟΣ

Κατάρτιση συμβολαίου μεταβίβασης ακινήτου

κατάρτιση-συμβολαίου-μεταβίβασης-ακ-904375

Ικανοποιήθηκε το αίτημα Αλμυριώτη για ακίνητο στην Ανάβρα

Η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αλμυρού ενέκρινε την κατάρτιση οριστικού συμβολαίου – μεταβίβασης ακινήτου της Τοπικής Κοινότητας Ανάβρας στο όνομα 80χρονου κατοίκου Αλμυρού.

Το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή μετά από αίτημα του ηλικιωμένου, ο οποίος ζητούσε την κατάρτιση του οριστικού συμβολαίου, αφού κατέχει και νέμεται το εν λόγω ακίνητο, το οποίο έχει αγοράσει ήδη από το 2001.

Πρόκειται για ένα άρτιο και οικοδομήσιμο, κατά κανόνα, ακίνητο, έκτασης 1.355 τετραγωνικών μέτρων, το οποίος βρίσκεται μέσα στα όρια της τότε Κοινότητας Ανάβρας, του Δήμου και του Υποθηκοφυλακείου Αλμυρού.

Το εν λόγω ακίνητο είχε περιέλθει και ανήκε στην Τοπική Κοινότητα ύστερα από έκτακτη χρησικτησία μετά από άσκηση μακροχρόνιας νομής και κατοχής. Μετά την πώληση του ακινήτου που έγινε με σύμφωνη γνώμη της Κοινότητας, δεν είχε καταρτιστεί το οριστικό συμβόλαιο μεταβίβασης.

Ο ηλικιωμένος απευθύνθηκε στον Δήμο Αλμυρού, που κατέχει όλα τα εμπράγματα δικαιώματα της πρώην Κοινότητας μετά τη συνένωση του Καλλικράτη.

Στην αίτησή του επισύναψε όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και συγκεκριμένα την απόφαση της πρώην Κοινότητας, τις αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το τοπογραφικό διάγραμμα αγρονόμου – τοπογράφου, την απόφαση αποπληρωμής της αγοράς του οικοπέδου.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού έκανε αποδεκτή την αίτηση με βάση τη σύμφωνη γνώμη του νομικού συμβούλου του Δήμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου