ΑΛΜΥΡΟΣ

Δεύτερη ευκαιρία για οφειλέτες

δεύτερη-ευκαιρία-για-οφειλέτες-904379

Η ΔΕΥΑΑΛ τροποποίησε τους όρους της ευεργετικής ρύθμισης σε έως 100 δόσεις

Δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων περισσότερων οφειλετών έδωσε η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Περιοχής Αλμυρού.

Σε μία προσπάθειά της να ρυθμιστούν οι υπέρογκες οφειλές που υπάρχουν σε βάρος της και να αποπληρωθεί σταδιακά το χρέος που απειλεί τη βιωσιμότητά της εν μέσω ενεργειακής κρίσης, η ΔΕΥΑΑΛ τροποποίησε τη ρύθμιση.

Με την τροποποίηση δίνει τη δυνατότητα να ενταχθούν σε αυτή οφειλέτες με περισσότερες της μίας παροχής ρεύματος, εφόσον το άθροισμα των παροχών υπερβαίνει το ποσό των 500 ευρώ.

Επίσης, δίνει δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση οφειλετών που έχουν απολέσει τον διακανονισμό με νέα αίτησή τους, η οποία θα υποβληθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Οσοι δε, με τη νέα αίτησή τους δεν ανταποκριθούν στη ρύθμιση και πάλι, δεν θα μπορούν να ενταχθούν ξανά με αυτή.

Στη ρύθμιση υποβάλλεται το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ερωτηθείς σχετικώς ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ Αναστάσιος Δεληζήσης, λέει ότι «η Δημοτική Επιχείρηση προχώρησε σε αυτήν την τροποποίηση, κατανοώντας το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει στον κόσμο με την πανδημία, την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

Η ΔΕΥΑΑ παραμένει σταθερά στο ίδιο τιμολόγιο χωρίς καμία αύξηση και δίνει τη δυνατότητα σε όλους να μπουν ξανά σε διακανονισμό με το 10% της οφειλής τους και με χαμηλότερη μηνιαία δόση ύψους 30 ευρώ.

Αυτό διευκολύνει το κάθε νοικοκυριό να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του με βάση τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί», σημειώνει.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ καλεί τους πολίτες να καταβάλλουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς ύδρευσης για να υπάρχει νερό σε όλα τα σπίτια, επισημαίνοντας ότι έχει αυξηθεί το ενεργειακό κόστος της Δημοτικής Επιχείρησης σε όλα τα αντλιοστάσιά της τουλάχιστον 120%.

«Στο τελευταίο συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος υπήρξε ενημέρωση ότι πολλές Δημοτικές Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης έχουν σταματήσει τη λειτουργία των αντλιοστασίων λόγω οφειλών προς τη ΔΕΗ. Ευελπιστούμε να μην έχουμε τέτοιο πρόβλημα γι’ αυτό και η συνέπεια των πληρωμών είναι απαραίτητη από όλους τους δημότες», προσθέτει.

Η ρύθμιση για τον διακανονισμό

Οι οφειλές προς τη Δ.Ε.Υ.Α. Αλμυρού μπορούν να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, ως εξής:
-Αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή κατά 100%.
-Αν εξοφληθούν σε έως 24 δόσεις, με απαλλαγή κατά 80 %.
-Αν εξοφληθούν σε 48 δόσεις, με απαλλαγή κατά 70%.
-Αν εξοφληθούν σε έως 72 δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 60%.
-Αν εξοφληθούν σε έως 100 δόσεις, με απαλλαγή κατά 50%.
Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων. Κάθε δόση πλην της τελευταίας δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 30 ευρώ.
Η ρυθμιζόμενη οφειλή εξοφλείται εφάπαξ ή η πρώτη δόση της καταβάλλεται την ημέρα υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση, διαφορετικά η αίτηση θα θεωρείται ως μη υποβληθείσα.
Οι επόμενες δόσεις θα καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου