ΑΛΜΥΡΟΣ

Δημιουργία 32 κοινόχρηστων χώρων στον Δήμο Αλμυρού

δημιουργία-32-κοινόχρηστων-χώρων-στον-δ-905545

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 39.680 ευρώ για τις απαλλοτριώσεις

Χρηματοδότηση ύψους 39.680 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Αλμυρού για την κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου καταγραφής και ιεράρχησης για την απόκτηση χαρακτηρισμένων από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων.

Η σχετική πρόταση του δήμου εγκρίθηκε και εντάχθηκε στον Αξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Στο Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Εξασφάλιση Κοινοχρήστων και Κοινωφελών Χώρων (Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.) καταγράφονται, ανά δήμο ή δημοτική ενότητα ή δημοτική κοινότητα, όλοι οι χαρακτηρισμένοι από το σχέδιο πόλης κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι. Καταγράφεται η θεσμοθετημένη κατάσταση, κατατάσσονται με βάση τα χαρακτηριστικά τους και ιεραρχείται η απόκτησή τους με βάση την αναγκαιότητά τους για τον ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό του οικείου Δήμου.

Ο Δήμος Αλμυρού υπέβαλε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πράσινου Ταμείου αίτημα με τα δικαιολογητικά που προβλέπονται βάσει του οδηγού για τη χρηματοδότηση της δράσης του ΕΣΕΚΚ, συνολικού προϋπολογισμού 39.680,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α, το οποίο έγινε αποδεκτό.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ανωτέρω πρότασης, περίπου 35 κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι αναμένονται να εμπίπτουν στις κατηγορίες, που ορίζει η παράγραφος 2 του άρθρου 92 του ν. 4759/2020, για τους οποίους προκύπτει η ανάγκη ιεράρχησης της αναγκαιότητάς τους για τον ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό και η συμμετοχή τους στις δράσεις του προτεινόμενου Επιχειρησιακού Σχεδίου για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου