Δημιουργία 32 κοινόχρηστων χώρων στον Δήμο Αλμυρού

Τελευταία ενημέρωση: 2022-04-24, 08:47:43
Δημιουργία 32 κοινόχρηστων χώρων στον Δήμο Αλμυρού

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 39.680 ευρώ για τις απαλλοτριώσεις

Χρηματοδότηση ύψους 39.680 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Αλμυρού για την κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου καταγραφής και ιεράρχησης για την απόκτηση χαρακτηρισμένων από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων.

Η σχετική πρόταση του δήμου εγκρίθηκε και εντάχθηκε στον Αξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Στο Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Εξασφάλιση Κοινοχρήστων και Κοινωφελών Χώρων (Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.) καταγράφονται, ανά δήμο ή δημοτική ενότητα ή δημοτική κοινότητα, όλοι οι χαρακτηρισμένοι από το σχέδιο πόλης κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι. Καταγράφεται η θεσμοθετημένη κατάσταση, κατατάσσονται με βάση τα χαρακτηριστικά τους και ιεραρχείται η απόκτησή τους με βάση την αναγκαιότητά τους για τον ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό του οικείου Δήμου.

Ο Δήμος Αλμυρού υπέβαλε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πράσινου Ταμείου αίτημα με τα δικαιολογητικά που προβλέπονται βάσει του οδηγού για τη χρηματοδότηση της δράσης του ΕΣΕΚΚ, συνολικού προϋπολογισμού 39.680,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α, το οποίο έγινε αποδεκτό.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ανωτέρω πρότασης, περίπου 35 κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι αναμένονται να εμπίπτουν στις κατηγορίες, που ορίζει η παράγραφος 2 του άρθρου 92 του ν. 4759/2020, για τους οποίους προκύπτει η ανάγκη ιεράρχησης της αναγκαιότητάς τους για τον ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό και η συμμετοχή τους στις δράσεις του προτεινόμενου Επιχειρησιακού Σχεδίου για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=