ΑΛΜΥΡΟΣ

Πλούσιο το τραπέζι απόρων

πλούσιο-το-τραπέζι-απόρων-905601

Στο πλάι οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών η Εκκλησία και ο Δήμος Αλμυρού

Δίπλα στους άπορους πολίτες βρέθηκε και φέτος η τοπική Εκκλησία με τα Σπίτια Γαλήνης και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και τα τραπέζια των απόρων θα έχουν τα απαραίτητα σήμερα Μ. Σάββατο στην Ανάσταση και αύριο Κυριακή του Πάσχα.

Από προχθές Μ. Πέμπτη άρχισε με διακριτικότητα η διανομή των προϊόντων, ενώ σήμερα Μ. Σάββατο ακόμη και αύριο Κυριακή του Πάσχα θα δίνεται έτοιμο φαγητό σε όσους δεν είναι σε θέση να μαγειρέψουν.

Η Εκκλησία στέκεται στο πλάι αδύναμων νοικοκυριών έχοντας δίπλα της τον Δήμο Αλμυρού και ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Για την κάλυψη των αναγκών καταβάλλεται μεγάλος αγώνας αυτές τις μέρες. Τα προϊόντα διανέμονται με διακριτικότητα, τις εργάσιμες μέρες με τη συνδρομή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τις υπόλοιπες από τους ιερείς.

Ο αρχιερατικός επίτροπος Αλμυρού π. Γεώργιος Μπέκας τονίζει πως «οι ανάγκες είναι μεγάλες. Οικογένειες το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος. Αλλες ανέφεραν προβλήματα υγείας. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο διακριτικά. Η Μητρόπολη συνέδραμε διακριτικά δύο γυναίκες, που έπρεπε να υποβληθούν σε θεραπείες σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις υποχρεώσεις. Είναι αρμόδια να παρέμβει και η Πολιτεία. Εχουμε πολύ υψηλά έξοδα λειτουργίας στους Ιερούς Ναούς, με λογαριασμούς ρεύματος 2.000 ευρώ. Κάνουμε, όμως, ό,τι μπορούμε», σημειώνει.

Οι ιερείς εντοπίζουν συνέχεια περήφανους φτωχούς, ανθρώπους που δεν αναζητούν εύκολα βοήθεια και πρέπει να στηριχθούν πάση θυσία με απόλυτο σεβασμό στους ίδιους και στις οικογένειές τους. «Είναι δύσκολο έργο», σημειώνει ο ίδιος.

Η τοπική Εκκλησία ενίσχυσε συνολικά 220 οικογένειες με τρόφιμα από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και τα Σπίτια Γαλήνης, ενώ πέρυσι 200. «Ερχονται και μας λένε τα προβλήματά τους. Δεν έχουν πού αλλού να απευθυνθούν», σημειώνει.

Σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες διανεμήθηκαν κρέας, τυροκομικά προϊόντα, αλλαντικά, αλλά και τσουρέκια, κουραμπιέδες, ώστε να γεμίσουν τα νοικοκυριά τους και να γευτούν τη χαρά των εορτών. Σε όσους πολίτες δεν είναι σε θέση να μαγειρεύουν, αναλήφθηκε μέριμνα και δίνεται έτοιμο φαγητό.

Ενόψει το εορτών του Πάσχα ο π. Γεώργιος εύχεται από καρδιάς το φως της Ανάστασης να χαρίζει ελπίδα, αδελφοσύνη, αισιοδοξία και δύναμη.

«Είθε το φως της Ανάστασης να φωτίζει πάντοτε τη ζωή όλων μας, κληρικών και λαϊκών, και αυτών που έχουν τις τύχες της χώρας μας. Να μας οδηγεί στον δρόμο της αγάπης και της αλληλεγγύης και ο Κύριος που αναστήθηκε να μας δίνει δύναμη για τη δική μας ανάσταση, ώστε να μεταβούμε από το σκοτάδι στο φως», εύχεται χαρακτηριστικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου