ΑΛΜΥΡΟΣ

Μεγάλη επένδυση στον Αλμυρό – ΑΠΟ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ

μεγάλη-επένδυση-στον-αλμυρό-απο-θυγα-8968

Δημιουργία μονάδας κατασκευής βάσεων και εξαρτημάτων ανεμογεννητριών στο επιχειρηματικό πλάνο – Μεγάλο λιμενικό έργο στο Τσιγκέλι Αλμυρού

Επενδυτικά σχέδια επεξεργάζεται στον Αλμυρό θυγατρική εταιρεία της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, από τους πλέον εμβληματικούς βιομηχανικούς ομίλους στη χώρα, με κύκλο εργασιών άνω των 4,2 δισ. ευρώ για το 2019. H διεύθυνση του Ομίλου ενδιαφέρεται να δημιουργήσει μεγάλη μονάδα κατασκευής ανεμογεννητριών.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Για το επιχειρηματικό πλάνο του Ομίλου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχει κατατεθεί πρόταση για ένταξη στις Στρατηγικές Επενδύσεις, αφού η επένδυση αφορά σε διεθνή εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες, με κύρια χαρακτηριστικά την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την υψηλή προστιθέμενη αξία.

Επισημαίνεται ότι η ΒΙΟΧΑΛΚΟ λειτουργεί στην περιοχή του Αλμυρού τη Χαλυβουργία SOVEL και την Αειφόρο, οι οποίες απασχολούν πάνω από 700 εργαζόμενους, ενώ στον Όμιλο έχει περιέλθει η πάλαι πότε κραταιά βιομηχανία, Ελληνικά Σιδηροκράματα(ΕΛ.ΣΙ.), όπου σχεδιάζεται να είναι και ο νέος χώρος παραγωγής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις για την επένδυση κινούνται σε τροχιά υλοποίησης, αφού ήδη το Υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει την έγκριση βιομηχανικής περιοχής στη συγκεκριμένη τοποθεσία, όπου δραστηριοποιούνται οι συγκεκριμένες βιομηχανίες.

Ο Ομιλος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, που αντιπροσωπεύει περίπου το 10% των ελληνικών εξαγωγών, έχει παρουσιάσει τα σχέδιά του στους τοπικούς φορείς. Η επένδυση θα ενισχύσει σημαντικά την απασχόληση στον Αλμυρό και ολόκληρη τη Μαγνησία με άνοιγμα εκατοντάδων επιπλέον θέσεων εργασίας.

Εκτιμάται ότι η υλοποίηση της επένδυσης θα εξασφαλίσει ακόμη 200-300 νέες θέσεις εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την αδειοδότηση επέκτασης των λιμενικών του εγκαταστάσεων, μέσω του ΟΛΒ και του ΤΑΙΠΕΔ.

Επισημαίνεται ότι ο Ομιλος διαθέτει ισχυρό εμπορικό δίκτυο σε 21 χώρες, με βιομηχανικές εγκαταστάσεις παραγωγής σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία, Ηνωμένο Βασίλειο και με συμμετοχές σε εταιρείες με παραγωγικές εγκαταστάσεις σε Τουρκία, Ρωσία και Ολλανδία.

Υπό τη διεύθυνσή του είναι ακόμη πολλές εταιρείες στη χώρα.

Οι εταιρείες της ΒΙΟΧΑΛΚΟ δραστηριοποιούνται στη βιώσιμη παραγωγή υψηλής ποιότητας καινοτόμων προϊόντων και λύσεων προστιθέμενης αξίας για δυναμικά αναπτυσσόμενες αγορές, όπως κτίρια και κατασκευές, συσκευασία, μεταφορές (αυτοκινητοβιομηχανία, ναυπηγική και σιδηροδρομικές μεταφορές) δίκτυα ενέργειας (υπεράκτιες διασυνδέσεις, δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φυσικό αέριο και υγρά καύσιμα), θέρμανση, εξαερισμό, κλιματισμό και ψύξη (HVAC&R), τομείς ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών, λιθογραφία, καθώς και πολλές άλλες βιομηχανικές εφαρμογές.

Το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου περιλαμβάνει επίσης έναν κλάδο, ο οποίος επικεντρώνεται στην καινοτομία των προϊόντων, τη βιομηχανική έρευνα, τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις μηχανολογικές εφαρμογές και τις υπηρεσίες εφαρμογών ERP και διασφαλίζει ότι οι εταιρείες του διατηρούν ανώτερη ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών.

Επίσης, ο Ομιλος δραστηριοποιείται στον κλάδο ακινήτων, μέσω κορυφαίας Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ), η οποία διαθέτοντας πολυσχιδές και υψηλής ποιότητας χαρτοφυλάκιο, το οποίο περιλαμβάνει γραφεία, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και logistics, δημιουργεί επιπλέον αξία μέσω της εμπορικής αξιοποίησής του.

Δήλωση του Χρήστου Μπουκώρου

Ερωτηθείς ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος παρακολουθεί και προωθεί όλα τα αναπτυξιακά ζητήματα των βιομηχανικών περιοχών του Βόλου και της περιοχής του Αλμυρού και έδειξε γνώστης του θέματος με λεπτομέρειες, δήλωσε τα εξής: «Ο Ομιλος Στασινόπουλου είναι ένας από τους ισχυρότερους και πιο αξιόπιστους βιομηχανικούς ομίλους στην Ευρώπη. Δραστηριοποιείται στην περιοχή του Αλμυρού τις τελευταίες δεκαετίες δίνοντας εργασία και καλές αμοιβές σε εκατοντάδες συμπολίτες μας από τον Αλμυρό, τον Βόλο και ολόκληρη τη Μαγνησία.

Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα νέα επενδυτικά σχέδια του Ομίλου στη περιοχή, που θα δημιουργήσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Είναι πλεονέκτημα για έναν τόπο να δραστηριοποιούνται τόσο αξιόπιστοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Επιπλέον, πέρα από τα νέα επενδυτικά σχέδια του Ομίλου Στασινόπουλου σημαντικό βήμα για την περιοχή του Αλμυρού είναι και η έγκριση της βιομηχανικής περιοχής, την οποία ήδη εξετάζουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τελικά, ανάπτυξη σημαίνει επενδύσεις και νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου