ΑΛΜΥΡΟΣ

Αστικό χωριό οι Κωφοί

αστικό-χωριό-οι-κωφοί-316777

Παρουσιάστηκε το Β1 στάδιο της Πολεοδομικής μελέτης

Η ανάπτυξη του προτύπου του «αστικού χωριού» προτείνεται ουσιαστικά από την πολεοδομική μελέτη του οικισμού των Κωφών που έχει σαν στόχο την δημιουργία ρυμοτομικού σχεδίου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής καθώς επίσης και τη διευκόλυνση και επιτάχυνση της τοπικής ανάπτυξης, μέσω της αποτροπής της άναρχης δόμησης, της πολεοδομικής οργάνωσης του οικισμού, της οργάνωσης των χρήσεων γης, την εξασφάλιση του απαραίτητου κοινόχρηστου και κοινωφελούς εξοπλισμού τόσο για τους σημερινούς όσο και για τους μελλοντικούς κατοίκους.

Το Β1 Στάδιο της Πολεοδομικής μελέτης παρουσιάστηκε τη Μ. Δευτέρα 9 Απριλίου στους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας από εκπροσώπους της μελετητικής ομάδας και συγκεκριμένα από τους Μηχανικούς κκ. Χαρά Κυριακίδου Πολεοδόμο-Χωροτάκτη και Γιώργο Τσακούμη Τοπογράφο-Πολεοδόμο παρουσία του Δημάρχου Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, του Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστου Βύλγαρη, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ηλία Τσαμπίρα, του Δημοτικού Συμβούλου Βασίλη Μαμούρα και της επιβλέπουσας Μηχανικού, Προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλμυρού Μαριάννας Γκίκα.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία περιφερειακού δρόμου περιμετρικά του ορίου του οικισμού, διαπλάτυνση των δρόμων του χωριού όπου αυτό απαιτείται, στη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, κοινωνικών υποδομών, χώρων πρασίνου, χώρων στάθμευσης και νέας πλατείας (δεδομένου ότι η υφιστάμενη πλατεία είναι πολύ μικρή) όπως δόθηκαν οι κατευθύνσεις από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αλμυρού. Επίσης προτείνεται μικρή επέκταση στο νότιο, νοτιοδυτικό όριο του οικισμού σε σχέση με τα όρια που ισχύουν που είχαν καθοριστεί με απόφαση Νομάρχη το 1986.

Παράλληλα οι μελετητές εξήγησαν στους κατοίκους της περιοχής πως με τη συγκεκριμένη Πολεοδομική μελέτη προτείνεται ουσιαστικά η ανάπτυξη του προτύπου του «αστικού χωριού» που ενδείκνυται κυρίως λόγω της χαμηλής δόμησης που συνοδεύεται από σημαντικό πράσινο γύρω από τον οικισμό, το οποίο θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να διατηρηθεί και στο μέλλον, ώστε να διασφαλιστεί και η αντίστοιχη ποιότητα ζωής των κατοίκων του οικισμού.

Τέλος οι κάτοικοι της Τ.Κ Κωφών ενημερώθηκαν ότι η παρούσα μελέτη θα αναρτηθεί σε λίγες μέρες και θα μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις περίπου για ένα μήνα από την ανάρτησή της. Επίσης οι χάρτες του προτεινόμενου ρυμοτομικού σχεδίου θα είναι αναρτημένοι στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δ. Αλμυρού όπου θα παρέχονται πληροφορίες σε κάθε ενδιαφερόμενο. Σημειώνεται πως στην παρουσίαση είχαν προσκληθεί και έλαβαν μέρος ο Δασάρχης Αλμυρού κ. Ανδριανός και υπάλληλος της ΙΓ Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κ. Ευσταθίου καθώς και πλήθος κατοίκων και τοπικών φορέων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου