ΑΛΜΥΡΟΣ

Αποδοχή όρων δανείου από Ταμείο Παρακαταθηκών 

αποδοχή-όρων-δανείου-από-ταμείο-παρ-29487

Στην αποδοχή των όρων επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προχώρησε η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Αλμυρού για την εκτέλεση του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση ευφυών συστημάτων διαχείρισης και ενέργειας στις υποδομές πόσιμου νερού και λυμάτων Δήμου Αλμυρού».

Το δάνειο είναι ύψους περίπου 2,8 εκατ. ευρώ με πόρους κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και κατά 50% από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Θα έχει σταθερό (ενδεικτικό) 1,91% για το 50% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και 3,10% , για το 50% από το Τ.Π και Δανείων.

Η διάρκεια εξόφλησης του δανείου είναι 15 χρόνια, με έναρξη εξυπηρέτησης την 1/1 του επομένου της ολοκλήρωσης του έργου ή της προμήθειας έτους, όπως προκύπτει από τη σύμβαση ανάθεσης του έργου ή της προμήθειας.

Στις δανειακές συμβάσεις περιλαμβάνεται ρήτρα εκχώρησης εσόδων εκ μέρους του δικαιούχου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σε περίπτωση μη ορθής και σύννομης χρήσης των πόρων του προγράμματος.

Για πρόσθετη ασφάλεια του δανείου σε κεφάλαιο, κάθε είδους τόκους, έξοδα κ.λπ., ο «Δικαιούχος» σε περίπτωση κήρυξης έκπτωτου του αναδόχου του Έργου, εκχωρεί στο «Τ. Π. & Δανείων» έως την ολοκλήρωση και το κλείσιμο του έργου, όλες τις αξιώσεις του που απορρέουν ή θα απορρεύσουν από τη σύμβαση ανάθεσής του έργου/προμήθειας και ειδικότερα την εγγυητική επιστολή καλής εκτελέσεως.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου