ΑΛΜΥΡΟΣ

Ποσό 5.000 € για τρόφιμα σε απόρους από τον Δήμο

ποσό-5-000-e-για-τρόφιμα-σε-απόρους-από-τον-δ-29503

Αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή για το Πάσχα

Με ποσό 5.000 ευρώ θα ενισχύσει ο Δήμος Αλμυρού άπορους πολίτες για την αγορά ειδών διατροφής και την κάλυψη των αναγκών τους στις εορτές του Πάσχα.

Ο Δήμος θα εξετάσει την κατάσταση των οικονομικά αδυνάτων μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν την ανάγκη βοήθειας, σύμφωνα με κατάσταση που έχει από τις Ενορίες της περιοχής.

Το εν λόγω θέμα συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή προχθές.

Ο τέως δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης πρότεινε οι διατακτικές να δοθούν από τις εκκλησίες και η διάθεση να γίνει από τους ιερείς.

«Ολα τα χρόνια, που δίναμε διατακτικές σε τρόφιμα ως βοήθεια σε άπορους δημότες, τις δίναμε στις εκκλησίες, χωρίς τη συμμετοχή αιρετού. Σήμερα γυρίζουμε σε παλιές εποχές όταν κάποιοι αιρετοί γύριζαν στα σπίτια των απόρων με σακούλες με τρόφιμα, εκμεταλλευόμενοι πολιτικά την αδυναμία των ανθρώπων», σημείωσε.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ελήφθη ομόφωνα. Σύμφωνα με το άρθρο 202 παρ.2 του Ν.3463/06, το δημοτικό συμβούλιο έχει τη δυνατότητα χορήγησης, σε εξαιρετικές περιπτώσεις για την αντιμετώπιση έκτακτης και σοβαρής ανάγκης, στους οικονομικά αδύνατους κατοίκους και πολύτεκνους, είδη διαβιώσεως ή σίτισης.

Με τους ίδιους όρους επιτρέπεται να χορηγούνται και χρηματικά βοηθήματα.

Τα βοηθήματα αυτά είναι αφορολόγητα, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχονται ούτε συμψηφίζονται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, Ο.Τ.Α. και νομικά πρόσωπα αυτών ή πιστωτικά ιδρύματα.

Επισημαίνεται δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου