ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε οικονομική ασφυξία η εμπορική αγορά Αλμυρού

σε-οικονομική-ασφυξία-η-εμπορική-αγορ-53904

Η κίνηση στην αγορά μειώθηκε κάθετα

Σε οικονομική ασφυξία βρίσκεται η εμπορική αγορά του Αλμυρού, αφού το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι προσφορές δεν δούλεψαν και τα καταστήματα δεν έχουν κίνηση από τον Ιανουάριο ακόμη, με την ακρίβεια και τη συνέχεια με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι έμποροι εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους για επιβίωση στο πρόγραμμα Ανάσα ΙΙ που τρέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, προσδοκώντας παράλληλα σε μείωση των τιμών στα καύσιμα και στα αγαθά για να τονωθεί η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Αλμυρού Παναγιώτης Μπούντης, λέει: «Αντιμετωπίζουμε μία περίπτωση στασιμοπληθωρισμού, που σημαίνει ότι ο κόσμος στρέφεται και καταναλώνει τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή πρώτα τα τρόφιμα και τα φάρμακα και στη συνέχεια ό, τι έχει απόλυτη ανάγκη. Ενδυση και υπόδηση καταγράφουν πολύ μεγάλη πτώση και ο εμπορικός κόσμος προετοιμάζεται με χίλιους κόπους για να εμπλουτίσει τα εμπορεύματά του και να υπάρχει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, οι οποίοι περιορίζονται μόνο σε έρευνα αγοράς».

Η εμπορική αγορά είδε επισκεψιμότητα μόνο την περασμένη εβδομάδα και κυρίως παραμονές της 25ης Μαρτίου.

«Δεν μπορούμε να ελπίζουμε αυτόν τον μήνα σε θαύματα, αλλά περιμένουμε να έχουμε αύξηση στην επισκεψιμότητα της αγοράς, οποία θα μας βοηθήσει να βγάλουμε έστω τις μηνιαίες υποχρεώσεις, όχι τίποτα περισσότερο», τονίζει.

Οι έμποροι αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με την καταβολή των ενοικίων, των λογαριασμών ρεύματος, των εισφορών στον ασφαλιστικό φορέα, των φόρων.

«Αν το επόμενο χρονικό διάστημα αποκλιμακωθεί το κομμάτι των καυσίμων και πέσουν λίγο οι τιμές, θα μπορέσουμε να ανασάνουμε», τονίζει.

Ο ίδιος ενημερώνει τον εμπορικό κόσμο ότι μέχρι τις 30 Απριλίου τρέχει η υποβολή αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα Ανάσα ΙΙ, το οποίο αφορά σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Οι επαγγελματίες θα πρέπει να συμβουλευτούν τους λογιστές τους και να υποβάλουν αιτήσεις, αν δικαιούνται να ενταχθούν. Οι επιχορηγήσεις θα είναι κλιμακωτά από 2.000 ευρώ έως 7.000 ευρώ κατά περίπτωση και το ποσό θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά στοιχεία των ετών 2019 και 2020.

Παρ’ όλα αυτά επισημαίνει ότι το σημαντικότερο για τον εμπορικό κόσμο είναι να μειωθούν οι τιμές. «Εμείς δεν είμαστε άνθρωποι των επιδοτήσεων και των επιδομάτων. Θέλουμε να δουλέψουμε κι επιτέλους να πιάσουμε κανονικούς ρυθμούς», καταλήγει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου