Πέρασαν τρεις μελέτες για φωτοβολταϊκούς σταθμούς 

Τελευταία ενημέρωση: 2022-04-03, 09:05:11
Πέρασαν τρεις μελέτες για φωτοβολταϊκούς σταθμούς 

Εγκρίθηκαν με αποφάσεις που ελήφθησαν κατά πλειοψηφία οι περιβαλλοντικές μελέτες κατασκευής τριών φωτοβολταϊκών σταθμών στη Δημοτική Ενότητα Αλμυρού και την Τοπική Κοινότητα Πλατάνου.

Η πρώτη αφορά στην κατασκευή και τη λειτουργία του φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 39,956MW, στη θέση «Νταουτζιά» Δημοτικής Ενότητας Αλμυρού, όπου το έργο θα κατασκευαστεί σε γήπεδα συνολικής έκτασης 400.000 τ.μ.

Η δεύτερη αφορά στην κατασκευή και τη λειτουργία δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Φ/Β εγκαταστάσεις συνολικής ισχύος 34,99965MWp στις θέσεις «Alia 2» ισχύος 29,9997 mwp και «Alia 4» ισχύος 4,99995 mwp στην Τοπική Κοινότητα Πλατάνου.

Η τρίτη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεις τέλος, αφορά στην κατασκευή και λειτουργία του φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 59,994MWp στη θέση «Ράχη» της Δημοτικής Ενότητας Αλμυρού.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί σε γήπεδα συνολικής έκτασης 1.111.752,36 τ.μ.

Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν μετά από αίτημα της Γραμματείας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στηρίχτηκαν στις εισηγήσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και τις θέσεις των Δημοτικών Επιτροπών Διαβούλευσης, των Κοινοτήτων και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζωή Ράπου, Μυγιάκη - Μυλωνά Μανωλία, Χρήστος Καρακώστας, Αριστείδης Καραγεώργος, Λεωνίδας Βούλγαρης και Γεώργιος Σώμος.

Οι πλήρεις φάκελοι των εν λόγω μελετών βρίσκονται αναρτημένοι στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας (https://eprm.ypen.gr).

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
4
=