ΑΛΜΥΡΟΣ

90χρονη έβγαλε μαχαίρι…

90χρονη-έβγαλε-μαχαίρι-65493

Δεκάδες υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας απασχολούν κάθε χρόνο αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ έχει γράψει για ζευγάρια, που απασχολούν επανειλημμένα, περιστατικά με δράστες παιδιά που επιτίθενται στους γονείς τους, ανήλικα να πέφτουν θύματα βίας. Όμως, αυτό που συνέβη προχθές γύρω στη 01:00, σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου, δεν έχει ξανασυμβεί. Γυναίκα ηλικίας 90 ετών απείλησε τον υπερήλικα σύζυγό της με μαχαίρι!

Ακολούθησαν στιγμές τρόμου και πανικού και ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση. Όμως, όταν έφθασαν στον τόπο δεν πίστευαν και οι ίδιοι στα μάτια τους.

Το ζευγάρι που τους απασχολούσε για ενδοοικογενειακή βία ήταν υπερήλικο. Η γυναίκα ηλικίας περίπου 90 ετών και ο άνδρας 85. Η γιαγιά δεν τον ήθελε τον παππού στο σπίτι και του ζητούσε, σε κατάσταση εκτός ελέγχου, επίμονα και επιτακτικά να φύγει.

Στη 01:30 το υπερήλικο ζευγάρι, το οποίο έχει μοιραστεί ολόκληρη ζωή, αντί να κοιμάται τσακωνόταν με απίστευτη αγριότητα, με τη γυναίκα να βγάζει ακόμη και μαχαίρι.

Το σπίτι του είχε μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη, με τους χώρους να είναι ανακατεμένοι και τους ηλικιωμένους, παρά τα όποια προβλήματα υγείας αντιμετωπίζουν, να είναι σε μεγάλη υπερένταση.

Ωστόσο, παρά το σκηνικό τρόμου ο 85χρονος δεν ήθελε να συλληφθεί η σύζυγός του. Ελεγε στους αστυνομικούς ότι δεν επιθυμεί να διωχθεί ποινικά, αν και η σύζυγός του ήταν ανυποχώρητη και τον προέτρεπε συνεχώς να τα μαζέψει.

Τελικά, το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού δεν προχώρησε σε σύλληψη, με τους αστυνομικούς να σέβονται το προχωρημένο της ηλικίας του ζευγαριού και να προσπαθεί να το ηρεμήσει.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου