ΑΛΜΥΡΟΣ

Διαμαρτυρία για τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των Αγίων Θεοδώρων

διαμαρτυρία-για-τη-συγκοινωνιακή-εξυ-71700

Με ένα μόνο δρομολόγιο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας έμεινε η Τοπική Κοινότητα των Αγίων Θεοδώρων Αλμυρού, το πρωινό, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους από τις δουλειές τους το μεσημέρι και οι μαθητές να είναι αναγκασμένοι να περιμένουν το μαθητικό λεωφορείο που φθάνει στην περιοχή στις 15:00.

Από το κλείσιμο των σχολείων με την πανδημία, η οποία περιέκοψε μοιραία τα δρομολόγια, η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση δεν έχει αποκατασταθεί παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν. Η Τοπική Κοινότητα Αγίων Θεοδώρου και ο Αθλητικομορφωτικός Σύλλογος Ηρακλής διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν οι τοπικοί φορείς να λύσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, έστω να προστεθεί το μεσημεριανό δρομολόγιο.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Ο Αθλητικομορφωτικός Σύλλογος Ηρακλής Αγίων Θεοδώρων, η Τοπική Κοινότητα του χωρίου μας αλλά και όλοι οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα για την αδιαφορία εκ μέρους του ΚΤΕΛ Μαγνησίας προς τους κατοίκους και τους μαθητές του χωριού μας.

Από την περίοδο που τα σχολεία παρέμεναν κλειστά λόγω της πανδημίας το ΚΤΕΛ Μαγνησίας «εξαφάνισε» τα δρομολόγια προς το χωριό των Αγίων Θεοδώρων, ένα χωριό με 320 κατοίκους, το 5ο σε πληθυσμό στη Νοτιοδυτική Μαγνησία.

Αυτή τη στιγμή για το χωριό μας υπάρχει μόνο ένα δρομολόγιο, στις 7:45 το πρωί. Και τέλος. Κάποιος που θα πάει στον Αλμυρό ή στον Βόλο δεν έχει τρόπο να επιστρέψει στο χωριό. Προφανώς, οι υπεύθυνοι των δρομολογίων θεωρούν ότι δεν χρειάζεται να επιστρέψει στο χωριό του!!!

Παλιότερα υπήρχε κι ένα δρομολόγιο το μεσημέρι, στις 13:00, το οποίο πλέον καταργήθηκε και δεν βλέπουμε να το ξαναβάζουν, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες πολλών κατοίκων και υπευθύνων προς τους αρμόδιους του ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Πρόβλημα υπάρχει και για αρκετούς μαθητές, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις κάνουν λιγότερες ώρες μαθήματα στο Γυμνάσιο Πτελεού ή στα Λύκεια της Σούρπης και του Αλμυρού και δεν έχουν τρόπο να επιστρέψουν στο σπίτι τους, παρά μόνο με το μαθητικό λεωφορείο, που φτάνει στο χωριό στις 3 το μεσημέρι!!

Η αδιαφορία πλέον του ΚΤΕΛ Μαγνησίας, προς ένα σημαντικό αριθμό κατοίκων της επαρχίας Αλμυρού, είναι ολοφάνερη. Δρομολόγια τα οποία υπήρχαν για 40 χρόνια τα «εξαφάνισαν», καταργώντας εντελώς τον κοινωνικό ρόλο που θα πρέπει να έχουν ανάλογοι φορείς.

Απευθυνόμαστε προς όλους τους υπεύθυνους, Δήμους, Περιφέρεια, ΜΜΕ του νομού μας και οποιονδήποτε άλλο αρμόδιο, έτσι ώστε να δράσουν αναλόγως για την επαναφορά των δρομολογίων, έστω αυτό του μεσημεριού, ώστε να μπορούν να επιστρέφουν οι κάτοικοι του χωριού στα σπίτια τους. Αφού δεν καταφέραμε να λύσουμε το πρόβλημα με τους υπεύθυνους του ΚΤΕΛ Μαγνησίας, ζητάμε να φροντίσουν όλοι οι αρμόδιοι για τη λύση του προβλήματός μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου