Συμβουλευτικές υπηρεσίες για το καταφύγιο αδέσποτων

Τελευταία ενημέρωση: 2022-03-27, 12:34:59
Συμβουλευτικές υπηρεσίες για το καταφύγιο αδέσποτων

Δαπάνη ύψους 6.200 ευρώ ενέκρινε ο Δήμος Αλμυρού για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σύνταξης φακέλου για την κατασκευή εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η δημοτική αρχή το επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου. Εχει ήδη επιχορηγηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού.

Ο Δήμος Αλμυρού έχει αναλάβει να λειτουργεί με τη βοήθεια φιλοζωικών συλλόγων ιδιωτικό κυνοκομείο και να παρέχει τρόφιμα. Επίσης, υλοποιεί πρόγραμμα περισυλλογής και στείρωσης σε συνεργασία με κτηνιάτρους.

Ωστόσο, το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα είναι μείζον. Για την αντιμετώπισή του η δημοτική αρχή έχει δεσμεύσει ήδη οικόπεδο έκτασης 6 στρεμμάτων στην περιοχή Νεοχωράκι και έχει καταθέσει πρόταση στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας δημιουργία κυνοκομείου χωρητικότητας 48 θέσεων.

Η πρόταση υποβλήθηκε στον άξονα προτεραιότητας Κοινωνικές και Πολιτιστικές Υποδομές και δραστηριότητες δήμων με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς» και εγκρίθηκε.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=