ΑΛΜΥΡΟΣ

Προσφορές για την εκπόνηση μελέτης για τα λιμενικά έργα

προσφορές-για-την-εκπόνηση-μελέτης-78141

Δεκαήμερη παράταση αποφάσισε να δώσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού στην καταληκτική προθεσμία υποβολής προσφορών για ανάδειξη αναδόχου εκπόνησης της μελέτης «Λιμενικά έργα και έργα κτιριακών υποδομών ολοκλήρωσης λιμένων Δήμου Αλμυρού, μέσω συστήματος ΕΣΗΔΗΣ».

Η Οικονομική Επιτροπή έκανε αποδεκτό το σχετικό αίτημα των συνεργαζόμενων εταιρειών «Πλεύσις Μηχανική ΟΕ» και «Ανδριάνης κα Συνεργάτες ΙΚΕ».

Οι εταιρείες επικαλέστηκαν λόγους υγείας στελέχους τους αλλά και αρκετές ασάφειες από την επισκόπηση του φακέλου δημόσιας σύμβασης, που χρήζουν ουσιαστικής διερεύνησης και διευκρίνησης, όπως τα στάδια των απαιτούμενων επιμέρους τεχνικών μελετών και τις απαιτήσεις εκπόνησης του λιμενικού τεχνικού αντικειμένου στο Αχίλλειο.

Με την απόφαση ικανοποίησης του αιτήματος διαφώνησε ο τέως δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, ο οποίος τόνισε ότι «τον τελευταίο καιρό πολλά σοβαρά θέματα τα οποία χρήζουν συζήτησης και διευκρινίσεων, έρχονται στην επιτροπή ως έκτακτα, χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικά εμπόδια».

Ο ίδιος απέδωσε το γεγονός αυτό στην κακή λειτουργία της Διοίκησης του Δήμου. Με την τοποθέτηση του κ. Εσερίδη συντάχθηκε το μέλος της Επιτροπής Αριστείδης Καραγεώργος.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για τη χορήγηση της δεκαήμερης παράτασης ελήφθη κατά πλειοψηφία. Επισημαίνεται ότι η αρχική καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών για την ανάδειξη αναδόχου εκπόνησης της μελέτης έληγε στις 22 Μαρτίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου