ΑΛΜΥΡΟΣ

Πρακτική άσκηση φοιτητών στη ΔΕΥΑ

πρακτική-άσκηση-φοιτητών-στη-δευα-89332

Η Δημοτική Επιχείρηση θα απασχολεί τρεις σπουδαστές Τεχνικών Ειδικοτήτων

Την απασχόληση σε χρονικό διάστημα ενός έτους τριών σπουδαστών ΤΕ αποφάσισε η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Αλμυρού.

Σε κατ’ επείγουσα συνεδρίασή της αποφάσισε ότι μπορεί να απασχολεί σπουδαστές στις ειδικότητες δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας, λογιστικής, λογιστικής και χρηματοοικονομικής, διοίκησης επιχειρήσεων.

Ακόμη, την πρακτική τους άσκηση στη ΔΕΥΑ μπορούν να κάνουν σπουδαστές στις ειδικότητες μηχανολόγων πληροφορικής, πληροφορικής, πολιτικών μηχανικών και μηχανικών τοπογραφίας, δομικών έργων και τοπογραφίας.

Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια της άσκησης, εκτός από τα δικαιώματα αποζημίωσης και ασφάλισης, δεν αποκτούν κανένα άλλο δικαίωμα εργασιακής ή συνταξιοδοτικής μορφής. Ασφαλίζονται μόνο κατά επαγγελματικού κινδύνου στο ΙΚΑ.

Το ύψος της αμοιβής τους και το ακριβές ποσό επιδότησης από τον ΟΑΕΔ καθορίζεται με κοινή απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και του τυχόν συναρμοδίου υπουργού.

Ο ΟΑΕΔ επιχορηγεί τις επιχειρήσεις που προσφέρονται για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών σε ποσοστό 50% επί της καταβαλλόμενης κάθε φορά αποζημίωσης. Μεταξύ της επιχείρησης και του τμήματος προέλευσης του ασκούμενου συνάπτεται ειδική σύμβαση που προϋπογράφεται και από τον ασκούμενο.

Δικαιώματα και υποχρεώσεις των ασκούμενων σπουδαστών και διαδικασίες περιλαμβάνονται ως όροι στην ειδική αυτή σύμβαση.

Σκοπός της πρακτικής άσκησης των σπουδαστών είναι η άσκησή τους στο πλαίσιο του γνωστικού αντικειμένου του τμήματος που παρακολουθούν.

Η διαδικασία της πρακτικής άσκησης ορίζεται σε έξι μήνες για όλους τους σπουδαστές και πραγματοποιείται μετά το τελευταίο εξάμηνο σπουδών δηλαδή το όγδοο εξάμηνο και εφόσον ο σπουδαστής έχει παρακολουθήσει με επιτυχία τα δύο τρίτα του συνόλου των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών και όλα τα μαθήματα ειδικότητας του τμήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου