ΑΛΜΥΡΟΣ

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου

το-πρόγραμμα-εορτασμού-της-25ης-μαρτίου-89343

Οι εκδηλώσεις, που έχουν προγραμματιστεί στον Δήμο Αλμυρού

Ο Αλμυρός τιμά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την εθνική επέτειο Ελληνικής Επανάστασης του 1821 με διήμερες εκδηλώσεις.

Την ερχόμενη Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 07:00 θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη π. Πάμφιλου Κοιλιά.

Την ερχόμενη Παρασκευή 25 Μαρτίου στις 07:30 οι καμπάνες των εκκλησιών θα ηχούν χαρμόσυνα.

Στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί η παράταξη των στρατιωτικών τμημάτων και των σχολείων έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Στις 10:30 π.μ. θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του αρχιερατικού επίτροπου Αλμυρού π. Γεώργιου Μπέκα, με τη συμμετοχή όλων των αρχών της πόλης, των οργανώσεων και των πολιτών.

Αμέσως μετά τη δοξολογία, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της επετείου η υποδιευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού Δέσποινα Νάνου. Θα ακολουθήσουν επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις αρχές, τις οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών και θα ψαλεί ο Εθνικός Υμνος.

Η καθιερωμένη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:15 π.μ. Θα συμμετάσχουν τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία, τα 1ο και 2ο Γυμνάσια, το Γενικό Λύκειο, το ΕΠΑΛ, το Λύκειο Ελληνίδων και στρατιωτικό τμήμα της 111 Πτέρυγα Μάχης.

Τα τμήματα για την παρέλαση θα συγκεντρωθούν στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Φίλωνος και οι επίσημοι θα πάρουν τις θέσεις τους στον χώρο της παρέλασης, επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου.

Την παρέλαση θα εκφωνήσει η κοινωνιολόγος, συγγραφέας και πρώην διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Αλμυρού Χρύσα Μαρδάκη.

Επισημαίνεται ότι με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου θα πραγματοποιηθεί γενικός σημαιοστολισμός της πόλης από την Τετάρτη 23 Μαρτίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου