ΑΛΜΥΡΟΣ

Παροχή βοήθειας στην ένταξη των μεταναστών

παροχή-βοήθειας-στην-ένταξη-των-μεταν-320982

Περίπου 2.000 μετανάστες διαβιώνουν στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού η ειδική εκδήλωση για την ενημέρωση μεταναστών σχετικά με τη Νομοθεσία και τις προβλεπόμενες διαδικασίες έκδοσης άδειας παραμονής και τις προϋποθέσεις απόκτησης Ελληνικής Υπηκοότητας παρουσία αντιπροσώπων της Αλβανικής Κυβέρνησης.

Ειδικότερα πριν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος υποδέχτηκε την Αντιπροσωπεία της Αλβανικής Κυβέρνησης και τον Πρέσβη της Αλβανίας στη χώρα μας στο Δημαρχείο, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ομαλή ένταξη και διαμονή των μεταναστών στην περιοχή.

Στο τέλος της συζήτησης ο κ. Χατζηκυριάκος έδωσε στους εκπροσώπους της Αλβανικής Κυβέρνησης τιμητικές πλακέτες καθώς και έντυπο υλικό τουριστικής προβολής του Δήμου Αλμυρού.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος «η Δημοτική Αρχή Αλμυρού, έγκαιρα, καθώς ήμασταν από τους πρώτους και λίγους Δήμους της περιοχής μας, ενεργοποίησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συγκρότηση του Συμβουλίου των Μεταναστών, που εδώ και ένα χρόνο, ακούει και καταγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε όλοι εσείς που μας τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας, ως νόμιμοι μετανάστες της περιοχής μας, σε μια προσπάθεια ο μετανάστης που ζει στον τόπο μας, να αισθάνεται ίσος προς όλους τους Δημότες, να τον αντιμετωπίζουν όλοι με τον ίδιο τρόπο, να έχει τα ίδια δικαιώματα στην υγεία, τα ίδια δικαιώματα στην εργασία, ή στη μόρφωση των παιδιών του, να έχει λόγο και να ακούγεται το ίδιο, ώστε να εξελίσσεται κι αυτός και να προσφέρει στην τοπική κοινωνία.

Αυτό πρέπει και θέλουμε να πετύχουμε στο Δήμο μας. Να βοηθήσουμε στην ένταξη των μεταναστών, ώστε να αισθανθούν όλοι οι μετανάστες την αξιοπρέπεια που χρειάζεται κανείς ως άνθρωπος».

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου όπου και έγινε ενημέρωση για τα θέματα της έκδοσης άδειας παραμονής και τις προϋποθέσεις απόκτησης Ελληνικής Υπηκοότητας καθώς στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού διαβιώνουν περίπου 2.000 μετανάστες εκ των οποίων οι περισσότεροι ζουν και εργάζονται στην περιοχή για δεκαετίες και έχουν γεννήσει τα παιδιά τους στην Ελλάδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου