ΑΛΜΥΡΟΣ

Στα 5,5 ευρώ έκλεισαν τα παζάρια για τα αρνιά

στα-55-ευρώ-έκλεισαν-τα-παζάρια-για-τα-αρ-320996

Συνεταιριστικά κρεοπωλεία θα είναι η απάντηση των κτηνοτρόφων στους χονδρέμπορους και τους κρεοπώλες

Στα 5,50 και 6 ευρώ – ανάλογα το βάρος – έκλεισε η χονδρική τιμών αρνιών και κατσικιών για το Πάσχα μετά τα παζάρια κτηνοτρόφων και εμπόρων και κρεοπωλών που έγιναν χθες στον Αλμυρό, ενώ στο πασχαλινό τραπέζι θα φτάσουν με τιμή 9 και 10 ευρώ ανάλογα τον κρεοπώλη.

Στο προσωπικό deal κτηνοτρόφων και κρεατεμπόρων εξαρτήθηκε και φέτος η τιμή του πασχαλινού οβελία με τα αρνιά και τα μικρά κατσίκια να αγοράζονται προς 6 ευρώ το κιλό και τα μεγάλα κατσίκια -από 8 έως 12 κιλά- να αγοράζονται μισό ευρώ ακριβότερα. Οι τιμές των αμνοεριφίων στα κρεοπωλεία θα κυμανθούν από 9 έως 10 ευρώ.

Όπως επεσήμανε ο κτηνοτρόφος από τον Αλμυρό και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Γιάννης Γκρίνιας τα έξοδα σφαγείου για τους εμπόρους θα κυμανθούν στα 0,70 ευρώ και περίπου ένα ευρώ θα επιβαρυνθεί το κιλό με τον ΦΠΑ, ενώ φέτος στο παζάρι του Αλμυρού η ζήτηση των αμονοεριοφίων ήταν πεσμένη κατά 30% σε σχέση με πέρυσι γεγονός που απέδωσε στις αθρόες εισαγωγές κρεάτων.

«Ουσιαστικά ούτε καν έγιναν διαπραγματεύσεις όπως άλλες χρονιές που ήταν σκληρές και το παζάρι κρατούσε μέχρι και αργά το μεσημέρι ίσως και απόγευμα. Οι έμποροι φέτος ήρθαν μας είπαν τις τιμές που ήθελαν, ουσιαστικά δηλαδή υποκύψαμε στον εκβιασμό τους, και έφυγαν» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γκρίνιας.

Απάντηση με συνεταιριστικά κρεοπωλεία

Μετά και τα φετινά παζάρια οι κτηνοτρόφοι είναι αποφασισμένοι να απαντήσουν με συνεταιριστικά κρεοπωλεία. «Η απάντησή μας θα είναι η δημιουργία συνεταιριστικών κρεοπωλείων. Θα δούνε όλοι που θα πάνε οι τιμές και πόσο θα αγοράζει ο καταναλωτής. Εμείς σε αυτό που συμβαίνει θα βάλουμε ένα τέλος» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γκρίνιας.

Αμέσως μετά το Πάσχα οι κτηνοτρόφοι σκοπεύουν να ξεκινήσουν τις διεργασίες και να δώσουν μια ηχηρή απάντηση σε χονδρέμπορους και κρεοπώλες.

Πάντως πρέπει να αναφερθεί εδώ ότι φέτος τα αρνιά και τα κατσίκια πουλήθηκαν 1 ευρώ χαμηλότερα από πέρσι, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση των κρεοπωλών το εορταστικό ωράριο που θα τηρηθεί από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Πέμπτη είναι από 8.00 – 15.00 και 16.30 – 21.00, τη Μεγάλη Παρασκευή 11.00 – 21.00 και Μεγάλο Σάββατο 08.00 – 16.00.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου