ΑΛΜΥΡΟΣ

Εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και την α’ τάξη Δημοτικού

εγγραφές-στα-νηπιαγωγεία-και-την-α-τ-114556

Αρχισαν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και την α τάξη Δημοτικού για το σχολικό έτος 2022-2023. Τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενεργοποίησαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας για το σχολικό έτος 2022-2023.

Πρόκειται για την πλατφόρμα proti-eggrafi.services.gov.gr, η οποία θα παραμένει ανοιχτή έως και την Κυριακή 20 Μαρτίου.

Ο Δήμος Αλμυρού ενημερώνει ότι στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται παιδιά που γεννήθηκαν το 2017 και το 2018. Η διαδικασία αίτησης εγγραφής είναι πολύ απλή. Ο γονέας – κηδεμόνας, αφού ταυτοποιηθεί με τους κωδικούς στο Taxisnet, θα επιλέξει το Νηπιαγωγείο που αντιστοιχεί στη διεύθυνση κατοικίας του και θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του νηπίου, καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτούνται, μέσω της πλατφόρμας proti-eggrafi.services.gov.gr.

Η ίδια πλατφόρμα αυτοματοποιεί και τους μηχανισμούς διαχείρισης των αιτήσεων από

τους διευθυντές των νηπιαγωγείων και από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την τελική κατανομή των νηπίων σε σχολικές μονάδες. Οι αιτούντες γονείς θα ενημερώνονται μέσω SMS για την εξέλιξη της αίτησής τους, καθώς και για κάθε πιθανή διόρθωση που θα διαπιστώνεται ότι αυτή χρειάζεται, βελτιώνοντας σημαντικά τον τρόπο επικοινωνίας του πολίτη με το κράτος.

Το σύστημα «Εγγραφή στα Νηπιαγωγεία» εφαρμόζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αξιοποιώντας τη στρατηγική διασύνδεσης των συστημάτων του Δημοσίου και συγκεκριμένα τις υποδομές του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, του myschool και του Μητρώου Πολιτών.

Παράλληλα, έως και 20 Μαρτίου γίνεται η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή των μαθητών και μαθητριών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στην α ́ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά κατατίθενται στη σχολική μονάδα με κάθε πρόσφορο τρόπο για την

αποφυγή συγχρωτισμού, όπως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή ταχυδρομείου. Στην α ́ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές και μαθήτριες που γεννήθηκαν το 2016.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου