ΑΛΜΥΡΟΣ

Προμήθεια δώδεκα νέων υπόγειων κάδων απορριμμάτων

προμήθεια-δώδεκα-νέων-υπόγειων-κάδων-115207

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για τα σημεία τοποθέτησης

Στην προμήθεια 12 κάδων απορριμμάτων, που θα εγκατασταθούν σε επιλεγμένα κοινόχρηστα σημεία στον Δήμο, καθώς και στην προμήθεια μηχανισμού υδραυλικού γερανού προχωρά ο Δήμος Αλμυρού.

Ηδη ο Δήμος έχει ολοκληρώσει τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία και έχει συνάψει σύμβαση με τον ανάδοχο για την υλοποίηση του έργου.

Η Οικονομική Επιτροπή Αλμυρού αποφάσισε τη χωροθέτηση και εγκατάσταση των υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης αλλάζοντας τον αρχικό σχεδιασμό για την τοποθέτησή τους, με στόχο να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής στους δημοσίους χώρους καθώς και η ποιότητα ζωής των πολιτών και των επισκεπτών του Δήμου.

Oι υπηρεσίες του Δήμου έχοντας ολοκληρώσει, σε συνεργασία με τον ανάδοχο και με τους Οργανισμούς ΟΚΩ, τον προκαταρκτικό έλεγχο των υπόγειων δικτύων, διαπίστωσαν ότι σε ορισμένες θέσεις υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια διέλευσης υπόγειων δικτύων που καθιστούν ανέφικτη την εγκατάσταση των υπό προμήθεια υπόγειων κάδων στις θέσεις αυτές. Ετσι προχώρησαν στη σύνταξη σχετικής μελέτης.

Οι θέσεις όπου θα τοποθετηθούν οι υπόγειοι κάδοι στον Αλμυρό είναι: Βασ. Πάυλου και Βόλου, Αθηνάς και Μαραθώνος, Αχιλλέως και Οικονομίδου, Αργυροπούλου και Ελλησπόντου, Αθηνών (πάρκο) Βασ. Γεωργίου και Μυρμιδόνων, Κορυτσάς και Αβέρωφ.

Αντίστοιχα, στην Ευξεινούπολη τα επιλεγμένα σημεία είναι: Ηρώων Πολυτεχνείου και Αθανασίου Διάκου και Εθν. Αντιστάσεως και Πανέρη.

Στο Κρόκιο κοντά στην πλατεία (πλησίον τσιπουράδικου), ενώ στον Νέο Πλάτανο στην Κ. Καραμανλή και Αγ. Αθανασίου.

Επισημαίνεται ότι η προμήθεια γίνεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης και ανάδειξης του αστικού φυσικού περιβάλλοντος. Ο Δήμος υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο της πράξης με τίτλο «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Δ. Αλμυρού μέσω της υπόγειας αποθήκευσης & αποκομιδής των δημοτικών απορριμμάτων».

Το Πράσινο Ταμείο ενέταξε την πρόταση στον Αξονα Προτεραιότητας «Αστική Αναζωογόνηση», με ποσό ένταξης € 174.891,00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου