ΑΛΜΥΡΟΣ

Εξώδικα για τα δημοτικά τέλη 

εξώδικα-για-τα-δημοτικά-τέλη-128424

Ο Δήμος Αλμυρού κινείται νομικά κατά των εταιρειών εναλλακτικών παροχών ρεύματος

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δήμος Αλμυρού προκειμένου να εισπράξει τα οφειλόμενα τέλη από εταιρείες εναλλακτικών παροχών ρεύματος. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την άσκηση νομικών ενεργειών, προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντα του Δήμου.

Το θέμα εισηγήθηκε ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο οποίος ενημέρωσε ότι οι εταιρείες δεν προβαίνουν στην καταβολή εντός χρονικού πλαισίου δύο μηνών που προβλέπει ο νόμος, όπως γίνεται σε όλους τους δήμους της χώρας.

«Η είσπραξη των ποσών είναι μείζονος σημασίας για τον Δήμο μας, καθώς πρόκειται για σημαντικά ποσά των οποίων η μη είσπραξη ή η είσπραξη αυτών με καθυστέρηση προκαλεί σοβαρή ζημία ανατρέποντας τον προϋπολογισμό του.

Πέραν του σημαντικού οικονομικού μεγέθους η σπουδαιότητά της υπόθεσης συνίσταται στην κατεπείγουσα ανάγκη άμεσων, κατ’ αρχήν εξωδίκων, νομικών ενεργειών.

Ως εκ τούτου και για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων του Δήμου μας κρίνεται επιβεβλημένη η άμεση διενέργεια νομικών ενεργειών, για την είσπραξη των οφειλόμενων ποσών μετά των νομίμων τόκων τους», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εισήγησή του ο δήμαρχος για την άσκηση νομικών ενεργειών.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ως κατ’ επείγον το θέμα και συμφώνησε με τον δήμαρχο. Ορισε με ομόφωνη απόφαση δικηγόρο από την Αθήνα με εξειδικευμένες γνώσεις, αφενός της σπουδαιότητας της υπόθεσης, εξαιτίας του σημαντικού ύψους των οφειλόμενων ποσών, αφετέρου της κατεπείγουσας ανάγκης να γίνουν άμεσα, σε κάθε περίπτωση το συντομότερο δυνατόν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την είσπραξη των δημοτικών τελών.

Επισημαίνεται ότι την τρέχουσα χρονική περίοδο οι μικρότεροι εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας είναι αντιμέτωποι με μία παρατεταμένη και απειλητική κρίση ρευστότητας εν μέσω της συνεχιζόμενης ενεργειακής κρίσης, που έχει αναδείξει τα συστημικά προβλήματα στην εγχώρια αγορά και μπορεί να οδηγήσει σε ραγδαίες ανακατατάξεις στο επιχειρηματικό τοπίο μέσα στους επόμενους μήνες.

Με τις προβλέψεις για την εξέλιξη των τιμών χονδρικής να μην είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες, την αγορά ενέργειας να είναι ευάλωτη σε απρόβλεπτες εξελίξεις και τους καταναλωτές να αυξάνουν τις καθυστερήσεις πληρωμών και τις ρυθμίσεις οφειλών, στελέχη της αγοράς τονίζουν ότι οι μη καθετοποιημένες εταιρείες βρίσκονται σε πίεση και δεν αποκλείεται ορισμένες εξ αυτών να βρεθούν εκτός αγοράς, ιδιαίτερα, αν δεν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση των τιμών χονδρικής στο δεύτερο τρίμηνο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου