ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανοιξαν 34 θέσεις στον Δήμο Αλμυρού

ανοιξαν-34-θέσεις-στον-δήμο-αλμυρού-128432

Αρχισε η υποβολή των αιτήσεων – Οι ειδικότητες

Τις προσλήψεις, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών, συνολικά 34 ατόμων για όλες τις κατηγορίες/ειδικότητες ανακοίνωσε ο Δήμος Αλμυρού.

Οι θέσεις άνοιξαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους,

Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων» με τη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ και την ανάρτησή της στον διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους εγγεγραμμένους στο Μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, που πληρούν τις ειδικότερες προϋποθέσεις συμμετοχής που αναφέρονται στη σχετική πρόσκληση.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εκπνέει την Παρασκευή 18 Μαρτίου.

Στόχος του νέου προγράμματος είναι η ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα) και απαιτείται να εργαστούν σε πρώτη φάση σε «προστατευμένο περιβάλλον», προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να αποφύγουν την περιθωριοποίηση, διατηρώντας τη δυνατότητα απασχόλησης.

Παράλληλα το πρόγραμμα στοχεύει στην αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων, ώστε οι συμμετέχοντες να ενισχύονται κατά τη διαδικασία ένταξης τους στην αγορά εργασίας, αλλά και η παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στους Δήμους και τις Περιφέρειες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Η δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό 188,6 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ με 132 εκατ. ευρώ και από πόρους του ΟΑΕΔ με 56,6 εκατ. ευρώ και έχει δύο σκέλη:

α) Την απασχόληση των εγγεγραμμένων στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργων για 8 μήνες σε Δήμους, Περιφέρειες, ΚΚΠΠ κλπ.

β) Την παροχή προγραμμάτων θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ωρών σε 11 στοχευμένες θεματικές ενότητες, που θα οδηγήσει σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν, συνιστώντας μια ολοκληρωμένη ενεργητική πολιτική απασχόλησης, η οποία θα βοηθήσει στην εργασιακή ένταξη των ανέργων.

Οι θέσεις εργασίας

Συγκεκριμένα, οι ειδικότητες στον Δήμο Αλμυρού είναι: ΥΕ βοηθητικό προσωπικό υδραυλικών εργασιών (1), ΥΕ βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας (13), ΥΕ εργάτες πρασίνου (3), ΔΕ διοικητικού/ διοικητικού λογιστικού/λογιστικής/ οικονομικού (1).

Ακόμη, αφορούν στις ειδικότητες ΔΕ ελαιοχρωματιστών (1), ΔΕ ηλεκτροτεχνιτών (1), ΔΕ νοσηλευτών (1), ΔΕ οδηγών με άδεια οδήγησης γ’ και δ’ κατηγορίας (4), ΤΕ διοικητικού/διοικητικού – οικονομικού (1), ΤΕ λογιστής/οικονομικού/οικονομικού λογιστικού (1), ΤΕ νοσηλευτών (1), ΤΕ Πληροφορικής (1), ΠΕ αρχιτεκτόνων μηχανικών (1), ΠΕ δασολόγων (1), ΠΕ οικονομικού/λογιστική/ οικονομικού λογιστικής (1), ΠΕ πληροφορικής (1) και ΠΕ πολιτικών μηχανικών (1).

Η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr (https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinophelous-kharaktera).

Η εν λόγω προκήρυξη του ΟΑΕΔ και όλα τα σχετικά έγγραφα είναι στις εξής διεύθυνση: https://www.oaed.gr/proghramma-koinofelous-xaraktira-ghia-25000-atoma-se-dimoys-perifereies-kentra-koinonikis-pronoias-perifereiwn-kkppsinafis-foris-ypiresies-ypoyrghion-kai-allon-foreon.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου