ΑΛΜΥΡΟΣ

Ληστές προσποιήθηκαν τους πελάτες ~ Φόβος και τρόμος σε κατάστημα στον ΣΕΑ Αλμυρού

ληστές-προσποιήθηκαν-τους-πελάτες-φό-129056

Εβγαλαν μαχαίρι και απείλησαν 27χρονο υπάλληλο – «Σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο και έγιναν καπνός – Η καθαρίστρια κλειδώθηκε στην τουαλέτα για να σωθεί

Σκηνές τρόμου το Σάββατο τα ξημερώματα σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Αλμυρού στο ρεύμα προς Αθήνα. Στις 5 τα ξημερώματα υπάλληλος του μαγαζιού ηλικίας 27 ετών απειλούταν με το μαχαίρι καρφωμένο στην πλάτη από ληστή, που ζητούσε τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο.

Ο δράστης άρπαξε συνολικά 7.000 ευρώ και έγινε καπνός. Εξω από το κατάστημα τον περίμενε ο συνεργός του με μοτοσικλέτα. Σε κλάσματα δευτερολέπτου έγιναν καπνός. Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός.

Ολα έγιναν γύρω στις 05:00 τα ξημερώματα. Ηταν λίγα λεπτά αφότου ο 27χρονος άνοιξε το κατάστημα. Μαζί του βρισκόταν η καθαρίστρια, που πιάνει κάθε μέρα την ίδια ώρα δουλειά.

Δεν υπήρχε άλλος κόσμος. Οι δύο ληστές, που προφανώς παραφυλούσαν και παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους, προσποιήθηκαν τους πελάτες και χτύπησαν σε ανύποπτη χρονική στιγμή.

Ο νεαρός υπάλληλος ετοίμαζε την παραγγελία, όταν αισθάνθηκε στην πλάτη του την απειλή αιχμηρού αντικειμένου. Ο ληστής φώναζε δυνατά και απαιτούσε να τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο.

Ακολούθησαν απερίγραπτες σκηνές. Η καθαρίστρια, που βρισκόταν στον χώρο και καθάριζε, «πάγωσε» με όσα διαδραματίζονταν.

Η καθαρίστρια, ηλικίας 52 ετών, έντρομη έτρεξε και κλειδώθηκε στην τουαλέτα. Φοβήθηκε τα χειρότερα και έσπευσε να προστατευθεί.

Ο νεαρός υπάλληλος δεν αντιστάθηκε, διότι θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του. Υπάκουσε δίχως να αντιδράσει. Οδήγησε τον ληστή στο χρηματοκιβώτιο και του έδωσε τα χρήματα. Ο κακοποιός τράπηκε αμέσως σε φυγή.

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών

Αμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ενώ ειδοποιήθηκαν οι ιδιοκτήτες του καταστήματος.

Ο 27χρονος βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, όπως και η καθαρίστρια.

Αστυνομικοί βρίσκονται σε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Αξιοποιούν κάθε χρήσιμο στοιχείο για να οδηγηθούν στα ίχνη των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες είναι κατά πάσα πιθανότατα ημεδαποί και το πιο πιθανόν είναι να έχουν απασχολήσει και με άλλες πράξεις.

Φεύγοντας από το κατάστημα έκρυβαν καλά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Ο ένας φορούσε κουκούλα full face και ο δεύτερος μάσκα.

Σίγουρα λειτούργησαν βάσει σχεδίου προκειμένου να διαπράξουν τη ληστεία. Γνώρισαν τι ώρα ανοίγει το κατάστημα και παραφυλούσαν απ’ έξω πριν αποφασίσουν να «χτυπήσουν». Στη συνέχεια προσποιήθηκαν τους πελάτες για να αιφνιδιάσουν.

Επισημαίνεται ότι στον ΣΕΑ Αλμυρού δεν έχει σημειωθεί παρόμοιο περιστατικό. Συνήθως τα όποια κρούσματα παραβατικότητας αφορούν σε κλοπές μικροαντικειμένων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου