ΑΛΜΥΡΟΣ

Ερευνα στον Αλμυρό για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ερευνα-στον-αλμυρό-για-την-εκπόνηση-σχ-134460

Ερευνα διεξάγει η δημοτική αρχή Αλμυρού για τη σύνταξη Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών οχημάτων σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Αλμυρού.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ενημερώνει ότι οι απόψεις, οι παρατηρήσεις και οι ιδέες των πολιτών και των επισκεπτών του δήμου αποτελούν σημαντικά στοιχεία που θα αξιοποιήσει ο Δήμος Αλμυρού για την εκπόνηση του Σχεδίου.

Το σχετικό ερωτηματολόγιο απαντάται ανώνυμα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το αναζητήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=jY7qjmrIK06KYFqy4VZxdbIMCrmkHV1Is6u4N_JYqypUQkVJTEdYMDc0UEZOMzU4VzRDQTU4MU84Vi4u

Ο κ. Χατζηκυριάκος παρακαλεί για την προσεκτική και υπεύθυνη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου.

«Επισημαίνεται ότι ο τομέας των μεταφορών ευθύνεται για το ¼ της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και συμβάλλει στην κλιματική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, αποτελεί και βασική αιτία ηχορύπανσης.

Η Ευρωπαϊκή και Εθνική Στρατηγική για την Κινητικότητα χαμηλών ρύπων προβλέπει μέτρα ενίσχυσης της βιωσιμότητας του συστήματος των μεταφορών με στόχο τη μείωση κατά 55% των εκπομπών ρύπων από τις μεταφορές έως το 2030, κυρίως μέσω της επένδυσης σε καθαρές μορφές και επιλογής μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Αλμυρού εναρμονίζεται με την Ευρωπαϊκή και Εθνική Στρατηγική και προχωρά στην εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η έρευνα διεξάγεται στο πλαίσιο εφαρμογής καλών πρακτικών συμμετοχικού σχεδίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου