ΑΛΜΥΡΟΣ

Σφοδρή χιονόπτωση σε Πτελεό και Αχίλλειο

σφοδρή-χιονόπτωση-σε-πτελεό-και-αχίλλ-187660

Στη δίνη των καιρικών φαινομένων βρέθηκε χθες και ο δήμος Αλμυρού, με τον Πτελεό και το Αχίλλειο να έχουν τον μεγαλύτερο όγκο χιονιού.

Στον καλλικρατικό δήμο ξεκίνησε να χιονίζει από τις 11:00. Μέσα στον Αλμυρό το χιόνι το πρωί ήταν περίπου στα 10 εκατοστά. Ο Αλμυρός καθαρίστηκε γρήγορα από τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Επίσης, το κεντρικό οδικό δίκτυο σε Ανάβρα, Ανθότοπο, Νεοχωράκι, Νεράιδα διατηρήθηκε ανοιχτό από τον δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Συνολικά 12 μηχανήματα του δήμου Αλμυρού βρίσκονταν σε διαρκή κίνηση, όπως ενημέρωσε ότι αντιδήμαρχος Λεωνίδας Βούλγαρης, που ήταν επί ποδός, ενώ τις προσπάθειες συνέδραμαν 5 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Την ίδια στιγμή μηχανήματα του δήμου διευκόλυναν τις προσβάσεις σε αποκλεισμένα ποιμνιοστάσια στην Ανάβρα και τον Πτελεό.

Στην πορεία της ημέρας τα καιρικά φαινόμενα σταμάτησαν στον Αλμυρό, ενώ συνεχίστηκαν και εντάχθηκαν στην περιοχή από Σούρπη προς Πτελεό. Στο εν λόγω κομμάτι το κεντρικό οδικό δίκτυο άνοιξε από το μεσημέρι και μετά, απαιτούταν όμως και πάλι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, αφού η χιονόπτωση συνεχιζόταν και επικρατούσε παγετός.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κωνσταντίνος Μπουκουβάλας ενημέρωσε ότι στον Πτελεό το απόγευμα το χιόνι ξεπέρασε τους 30-40 πόντους. Καταβάλλονταν προσπάθειες για να διατηρηθεί το οδικό δίκτυο ανοιχτό. Στο Πηγάδι ήταν ακόμη μεγαλύτερος ο όγκος χιονιού.

Μέσα στο χωριό η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στο Αχίλλειο σημειώθηκε επίσης σφοδρή χιονόπτωση. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γεώργιος Μαρκάκης ενημέρωσε ότι το κεντρικό οδικό δίκτυο άνοιξε το μεσημέρι και καταβαλλόταν μάχη για να διατηρηθεί ανοιχτό. Το χιόνι είναι πάνω από 35 εκατοστά. Χιόνιζε όλη μέρα. Ο Άγιος Δημήτριος ήταν πλήρως αποκλεισμένος και καθαρίστηκε με μηχάνημα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας το απόγευμα.

Ευτυχώς, μέχρι και το απόγευμα δεν υπήρξαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση ή το νερό.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου