ΑΛΜΥΡΟΣ

Σταθερά τα τέλη ύδρευσης στον δήμο Αλμυρού

σταθερά-τα-τέλη-ύδρευσης-στον-δήμο-αλμ-190984

Για το 2022, με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΑΛ

Στα ίδια επίπεδα διατηρούνται και το 2022 τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης στον καλλικρατικό δήμο Αλμυρού. Το θέμα συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΑΛ, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα να μην προχωρήσει σε αυξήσεις.

Για το μειωμένο τιμολόγιο το ποσοστό μείωσης των χρεώσεων ύδρευσης και αποχέτευσης θα εξακολουθεί να ισχύει η έκπτωση 50% στην τιμή μονάδας για τα κυβικά κατανάλωσης στα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και στο πάγιο τέλος και στο τέλος συντήρησης των πολύτεκνων οικογενειών ανά δημοτικό
διαμέρισμα.

Τα κριτήρια για τα προστατευόμενα τέκνα ορίζονται ως ακολούθως:
Α) Αγαμα τέκνα κάτω των 18 ετών
Β) Αγαμα τέκνα μέχρι 25 ετών πού σπουδάζουν σε αναγνωρισμένη σχολή εσωτερικού ή
εξωτερικού.
Γ) Τέκνα σε στρατιωτική θητεία.
Δ) Αγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία τέκνα με αναπηρία άνω του 67%.
Ε) Αγαμα τέκνα ηλικίας 18 έως 20 ετών, που δεν σπουδάζουν, εφόσον είναι άνεργα και εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
ΣΤ) Αγαμα τέκνα ηλικίας 25 έως 27 ετών που σπουδάζουν σε αναγνωρισμένη σχολή εσωτερικού ή εξωτερικού μέχρι την ηλικία των 25 ετών, εφόσον είναι άνεργα και εγγεγραμμένα στα μητρώα
ανέργων του ΟΑΕΔ.
Επίσης, για τα άτομα με αναπηρία από 67% και πάνω που έχουν την παροχή ύδρευσης στο όνομά τους ή στο όνομα του/της συζύγου ή είναι υπόχρεος και αφορά την κύρια κατοικία τους για ακίνητο επί των οποίων έχουν εμπράγματο δικαίωμα, θα εξακολουθεί να ισχύει η έκπτωση 50% στην τιμή μονάδας για τα κυβικά κατανάλωσης στα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης που ανήκει καθώς και στο πάγιο τέλος και στο τέλος συντήρησης.
Ακόμη, μονογονεϊκές ή άπορες οικογένειες που έχουν εισόδημα μέχρι 3.000,00 ευρώ θα έχουν έκπτωση 50%.

Οι λογαριασμοί ύδρευσης και αποχέτευσης θα εκδίδονται ανά ημερολογιακό τρίμηνο στον Δήμο Αλμυρού, ενώ σε Σούρπη, Πτελεό και Κοινότητα Ανάβρας θα εκδίδονται ανά ημερολογιακό εξάμηνο.

Στον πρώτο τομέα το ένα τρίμηνο θα είναι έναντι και το επόμενο εκκαθαριστικό, ενώ στον δεύτερο οι λογαριασμοί θα είναι
εκκαθαριστικοί.

Ως έναντι για τον πρώην καποδιστριακό δήμο (Αλμυρός, Ευξεινούπολη, Πλάτανος, Κρόκιο, Νεοχωράκι, Νεράιδα, Ανθότοπος, Αργιλοχώρι, Μαυρόλοφος, Μαμαλέικα, Φυλάκη, Πέρδικα) θα λογίζεται το 90% του μέσου όρου των κυβικών κατανάλωσης των τεσσάρων προηγούμενων τριμήνων, για τους Κωφούς, Κοκκωτούς ως έναντι θα χρεώνονται οι οικίες και τα ποιμνιοστάσια 120 κυβικά.

Στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς για τον άλλον τομέα (πρώην δήμοι Σούρπης, Πτελεού και Κοινότητα Ανάβρα) στις περιπτώσεις που τα υδρόμετρα είναι προβληματικά μετά από έλεγχο και διαπίστωση από την τεχνική υπηρεσία θα ισχύουν τα ακόλουθα: i) Εάν διαπιστώνεται υπαιτιότητα του ιδιοκτήτη, θα γίνεται αλλαγή του υδρομέτρου με χρέωσή του με το ποσό των 50,00 πλέον ΦΠΑ, θα χρεώνεται με τα κυβικά των αντίστοιχων περιόδων του προηγούμενου έτους μέχρι την αντικατάστασή του ii) Λόγω φυσικών φαινομένων π.χ. παγετός μέχρι να γίνει αλλαγή του υδρομέτρου από την υπηρεσία χωρίς επιβάρυνση του ιδιοκτήτη, θα χρεώνονται 0 κυβικά.

Επίσης, υπάρχει δυνατότητα ο καταναλωτής (με δική του ευθύνη) να γνωστοποιεί την ένδειξη του υδρομέτρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου