ΑΛΜΥΡΟΣ

Μειοδότης για την πρόσβαση σε Μπακλαλί και Καστράκι

μειοδότης-για-την-πρόσβαση-σε-μπακλ-203915

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού το πρακτικό για την ανάδειξη αναδόχου του έργου αποκατάστασης πρόσβασης σε Μπακλαλί και Καστράκι, κόστους 400.000 ευρώ.

Στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας του Δήμου Αλμυρού συνεδρίασε την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου του εν λόγω έργου.

Οι εργοληπτικές επιχειρήσεις «ΚΑΘΑΡΙΟΣ ΑΤΕΒΕ», «ΤΕΔΡΑΑΤ ΠΕ», «ΔΟΜΗΚΑ ΑΕ», «ΤΕΧΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΕ», «ΚΑΛΤΣΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ» και «ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ», κατέθεσαν φάκελο
προσφοράς στο πρωτόκολλο της Υπηρεσίας.

Η Επιτροπή αφού προέβη στον πλήρη έλεγχο των δικαιολογητικών συμμετοχής των προσφορών κατά σειρά μειοδοσίας καθώς επίσης και στη νομιμότητα των εγγράφων κατάθεσης της προσφοράς, διαπίστωσε ότι όλες εργοληπτικές επιχειρήσεις είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους σύμφωνα με
τη διακήρυξη.

Με βάση τις προσφορές προσωρινός μειοδότης ανακηρύσσεται η «ΚΑΘΑΡΙΟΣ ΑΤΕΒΕ», με μέση έκπτωση 14,46%.

Στόχος του έργου είναι η ασφαλέστερη αποκατάσταση του οδικού δικτύου, ώστε οι πολίτες να κινούνται σε συνθήκες με ομαλότητα και ασφάλεια και η αποτροπή περαιτέρω των ζημιών από νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο Δήμος Αλμυρού αντιμετωπίζει ακόμη και σήμερα πολύ σοβαρά προβλήματα από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020, όπως επισημάνθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Ο διαγωνισμός για την οδοποιία στον Αλμυρό

Ανάδοχος ορίστηκε για το έργο «Αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας Αλμυρού», κόστους 500.000 ευρώ. Στον διαγωνισμό ανταποκρίθηκαν 6 εταιρείες. Προσωρινός μειοδότης ανακηρύχθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η «ΚΑΘΑΡΙΟΣ ΑΤΕΒΕ», με μέση έκπτωση 12,83%.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία καθώς διαφώνησαν με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε οι κ.κ. Εσερίδης και Καραγεώργος.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε με κατά πλειοψηφία απόφαση το πρακτικό του διαγωνισμού. Με την έγκριση διαφώνησε ο τέως δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, ο οποίος είπε ότι τα έργα δεν θα πρέπει να γίνονται με ανάθεση αλλά με δημόσια πρόσκληση και ότι δεν είναι σύννομες οι αναθέσεις με διαπραγμάτευση. Με την άποψή του συντάχθηκε το μέλος της Επιτροπής Αριστείδης Καραγεώργος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου