Μείον 90% ο τζίρος στην εστίαση στον Αλμυρό

Τελευταία ενημέρωση: 2022-01-16, 13:04:53
Σοβαρή κρίση περνά η εστίαση με τα μέτρα και την ακρίβεια
Μείον 90% ο τζίρος στην εστίαση στον Αλμυρό

 Αυξήσεις τουλάχιστον κατά 50 λεπτά του ευρώ στον καφέ θα επιβάλουν οι επαγγελματίες, που δεν αντέχουν άλλο την ακρίβεια, εν μέσω πανδημίας 

Δραματικές απώλειες τζίρου έφεραν στην εστίαση στον Αλμυρό η πανδημία και τα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του νέου κορονοϊού. Οι επαγγελματίες υπολογίζουν ότι μετά τις γιορτές η πτώση είναι της τάξεως του 90%. Σε συνδυασμό με την ακρίβεια, την αύξηση του κόστους σε είδη που προμηθεύονται και των λογαριασμών ρεύματος και θέρμανσης, δεν γνωρίζουν τι θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Καφετεριών, Ταβερνών, Μπαρ Αλμυρού Ευάγγελος Μπακίρης λέει ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Ειδικά τα καταστήματα που δουλεύουν με μουσική έχουν δραματικές απώλειες.

Το μόνο που κάνει τους επαγγελματίες να στέκονται όρθιοι στα πόδια τους είναι ότι η υγειονομική κρίση φαίνεται να πηγαίνει προς το καλύτερο παρά το μεγάλο αριθμό νέων μολύνσεων της μετάλλαξης Ομικρον. Θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να επανέλθει η μουσική στην εστίαση και να χαλαρώσουν τα μέτρα.

Την ίδια στιγμή η ακρίβεια χτυπά αλύπητα τους επαγγελματίες σε μία στιγμή που τα οικονομικά τους αποθέματα είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Ολα αυτά τα ζητήματα συζητήθηκαν την περασμένη Τετάρτη στη συνέλευση που συγκλήθηκε.

«Εχουμε πολλά προβλήματα. Σαν να μην έφθαναν τα μέτρα της πανδημίας, έχουμε αυξήσεις στις πρώτες ύλες, όπως στον καφέ τον εισαγόμενο ύψους 40% και το κυριότερο στην ενέργεια, υπέρογκες αυξήσεις, ενώ από την 1η Ιανουαρίου επιβλήθηκε εισφορά 10 λεπτών για τα πλαστικά ποτήρια με το καπάκι», επισημαίνει.

Οι επαγγελματίες συζήτησαν να γίνουν κάποιες αυξήσεις στον καφέ και ορίστηκε πλαφόν, όμως η αγορά είναι ελεύθερη και ο κάθε ένας επαγγελματίας θα αποφασίσει ξεχωριστά αν θα ακολουθήσει ή όχι.

Η αύξηση του καφέ στα καταστήματα εστίασης θα είναι περίπου της τάξεως των 50 λεπτών. «Δεν αντέχει ο κλάδος τη μεγάλη ακρίβεια. Εχουμε και την πανδημία. Θα είναι δύσκολα να πάρουμε μπροστά όταν κάποια στιγμή συμβεί αυτό πού πιστεύουμε ότι θα γίνει μετά το Πάσχα», σημειώνει ο ίδιος.

«Οι ενισχύσεις από το κράτος είναι μηδαμινές. Δεν έχουν εξαγγείλει κάτι. Με τις ανατολές των υπαλλήλων που μόνο αυτό έχουμε ως επιχειρήσεις, δεν έχουμε καμία βοήθεια», διευκρινίζει.

Να επισημανθεί ότι η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την αλλαγή του καταστατικού που πλέον προβλέπει 3ετή θητεία του διοικητικού συμβουλίου και όχι 2ετή όπως ήταν από το ’90 και μετά.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=