ΑΛΜΥΡΟΣ

Αναμονή τριών έως τεσσάρων ημερών για τον εμβολιασμό

αναμονή-τριών-έως-τεσσάρων-ημερών-για-216078

Καθημερινά 300 εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού

Συνολικά 300 εμβολιασμοί πραγματοποιούνται καθημερινά στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, το οποίο συνεχίζει αδιάλειπτα τη λειτουργία του προκειμένου να θωρακιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες απέναντι στον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις του.

Ο αριθμός των εμβολιασμών είναι μειωμένος κατά 10% λόγω των αυξημένων μολύνσεων του ιού που έχει ως αποτέλεσμα τις ακυρώσεις ραντεβού.

Επιπλέον, το συγγενικό περιβάλλον των νοσούντων αναβάλλει τον εμβολιασμό του για δέκα μέρες περιμένοντας να δει μήπως νοσήσει και το ίδιο, αν και σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες που δεν έχουν συμπτώματα.

Οι περισσότεροι πολίτες που κλείνουν ραντεβού και εμβολιάζονται αυτή τη στιγμή κάνουν την αναμνηστική δόση. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που περνούν το κατώφλι του Εμβολιαστικού Κέντρου για πρώτη φορά και όταν αυτό συμβαίνει τα ραντεβού αφορούν κατά κύριο λόγο σε νέα παιδιά ηλικίας από 12 έως 18 ετών.

Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας λειτουργεί καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ και από τη Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο εξυπηρετώντας έως και το τελευταίο ραντεβού.

Συνεχίζει εδώ και μήνες να δίνει τη μάχη για το τείχος ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό με θυσίες. Γνωρίζει καλά ότι το εμβόλιο αποτελεί τη μόνη σωτηρία για την έξοδο από την υγειονομική κρίση χωρίς επώδυνες συνέπειες.

Σε κάθε βάρδια εργάζονται τρία άτομα το πρωί και δύο το απόγευμα. Με τις 5 εμβολιαστικές γραμμές δέχεται πολίτες από Φάρσαλα, Εύβοια, Βόλο, όλα τα περίχωρα του Αλμυρού και πολλές φορές και από Λάρισα.

Η αναμονή για τα ραντεβού αυτή τη στιγμή είναι 3-4 ημερών.

Το Εμβολιαστικό Κέντρο Αλμυρού ζητεί την κατανόηση του κοινού που έρχεται για τον εμβολιασμό του και δίνει τις ευχές του για μία καλύτερη χρονιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου