ΑΛΜΥΡΟΣ

Προτεραιότητα η αγροτική οδοποιία

προτεραιότητα-η-αγροτική-οδοποιία-216091

Παρατηρούνται ακόμη προβλήματα στους Κοκκωτούς από τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό

Τα προβλήματα με την αγροτική οδοποιία και την ακρίβεια στις ζωοτροφές απασχολούν κατά κύριο λόγο τους κατοίκους στους Κοκκωτούς Αλμυρού.

Οι κάτοικοι της περιοχής που διαμένουν στον οικισμό και τον χειμώνα είναι περίπου 80. Προέρχονται από οικογένειες κτηνοτρόφων και ακολουθούν την οικογενειακή παράδοση.

Ετσι είναι πολύ σημαντικό για εκείνους η αγροτική οδοποιία και το ορεινό δίκτυο να βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Με τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό το χωριό είχε πολύ μεγάλο όγκο νερού και καταστροφές στο δίκτυο.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού προχώρησε στις απαιτούμενες αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο. Επίσης άνοιξε και τους αγροτικούς δρόμους. Όμως, με την πρώτη βροχή προκαλούνται και πάλι προβλήματα.

Οι κτηνοτρόφοι έχουν πρόσβαση στις μονάδες τους, αλλά δεδομένου ότι η απασχόληση με τα ζώα καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους θα έχουν σημαντική διευκόλυνση, αν το αγροτικό δίκτυο διορθωθεί περαιτέρω όπου απαιτείται.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευάγγελος Μαλλιαρός λέει ότι οι δρόμοι χρειάζονται στρώσιμο. Αντίθετα το οδικό δίκτυο στην Κοινότητα είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Επίσης, η καθαριότητα στην Κοινότητα είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις για την ψυχαγωγία των παιδιών της περιοχής, για τα οποία υπάρχει μέριμνα και για τις ανάγκες εκπαίδευσής και μετακινούνται καθημερινά στο σχολείο στον Αλμυρό με μέσα που μισθώνει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Οσον αφορά στον τομέα της υγείας, γιατρός από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού επισκέπτεται την Κοινότητα μία φορά στις 15 μέρες.

Για τις υπόλοιπες ανάγκες, όπως λέει ο κ. Μαλλιαρός, οι κάτοικοι της περιοχής επισκέπτονται το Πλάτανο ή τον Αλμυρό. Πολύ σημαντικό για την Κοινότητα είναι το γεγονός ότι είχε περιορισμένα κρούσματα κορονοϊού, καθώς γίνεται πολύ καλή διαχείριση της πανδημίας.

Οι κάτοικοι των Κοκκωτών ζητούν από τον Δήμο Αλμυρού να προχωρήσει μόνο σε κάποιες εργασίες στο αγροτικό δίκτυο. Το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής είναι σε καλή κατάσταση και δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα στην Κοινότητα.

Οι κάτοικοι προβληματίζονται μόνο με το ζήτημα της ακρίβειας στις ζωοτροφές. Οι περισσότεροι έχουν κτηνοτροφικές μονάδες και τους τελευταίους μήνες με τις αυξήσεις βλέπουν σοβαρές απώλειες στο εισόδημά τους.

Από κει και πέρα οι κάτοικοι της Κοινότητας μετακινούνται συχνά στον Αλμυρό που βρίσκεται σε απόσταση 20 λεπτών από το χωριό για τις ανάγκες ψυχαγωγίας, αφού μετά το κλείσιμο του καφενείου της περιοχής δεν άνοιξε άλλο κατάστημα εστίασης. Εδώ και 3 χρόνια η Κοινότητα δεν έχει καφενείο.

Επισημαίνεται ότι τους καλοκαιρινούς μήνες στο χωριό κατοικούν 300 άτομα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου