ΑΛΜΥΡΟΣ

Δεν κινήθηκε ικανοποιητικά η αγορά του Αλμυρού

δεν-κινήθηκε-ικανοποιητικά-η-αγορά-το-231211

Διστακτικοί οι καταναλωτές με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Δεν κινήθηκε ικανοποιητικά η εμπορική αγορά που ήλπιζε στις εορτές για να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις. Τα μέτρα της πανδημίας λειτούργησαν ανασταλτικά για αγορές με το ρούχο και την υπόδηση να δουλεύουν υποτονικά για γιορτινές μέρες. Ο εμπορικός κόσμος εναπόθεσε τις ελπίδες στις αγορές της τελευταίας στιγμής.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού Παναγιώτης Μπούντης λέει ότι ο κόσμος περιορίστηκε πάρα πολύ με τα δώρα και τις αγορές. Η εβδομάδα των Χριστουγέννων δεν έφερε τους προσδοκώμενους τζίρους.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η πτώση του τζίρου υπολογίζεται στο 30-40%. Η περασμένη εβδομάδα δεν ξεκίνησε επίσης, ικανοποιητικά. «Ολο αυτό το κλίμα που δημιουργήθηκε με τα απανωτά μέτρα φόβισαν τον κόσμο, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καλή απόδοση», σημειώνει.

Στην εμπορική αγορά του Αλμυρού υπήρξε πολύ μικρή κίνηση κυρίως τα πρωϊνά και ακόμη λιγότερη τα απογεύματα, αν και τα καταστήματα είχαν και συνεχίζουν να έχουν επάρκεια προϊόντων σε ελκυστικές τιμές.

«Προτρέπω τους καταναλωτές της περιοχής μας αλλά και τους επισκέπτες να επισκεφτούν τα τοπικά καταστήματα, γιατί πραγματικά θα βρουν πληθώρα εμπορευμάτων σε ανταγωνιστικές τιμές.

Εννοείται ότι όλα τα μέτρα προστασίας για τον Covid-19 τηρούνται από τα καταστήματα με τακτικούς και σωστούς ελέγχους», σημειώνει.

Ο εμπορικός κόσμος του Αλμυρού θα έχει σαφή εικόνα για την πορεία των γιορτών αυτήν την εβδομάδα με την επιστροφή των καταστημάτων στο κανονικό τους ωράριο από μεθαύριο Δευτέρα.

Εντούτοις, ο κ. Μπούντης σημειώνει ότι η οικονομική κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. «Πέρυσι ήμασταν κλειστά και πουλούσαμε με ckick away. Ομως είχαμε μία ομπρέλα μέτρων, αναστολές, επιδοτήσεις ενοικίου, άλλα μέτρα στήριξης. Φέτος αυτή η ομπρέλα μέτρων λείπει. Θεωρούμαστε ότι είμαστε ανοιχτοί, αλλά από την άλλη έχουμε άτυπο lockdown. Ο κόσμος είναι φοβισμένος και είναι απόλυτα λογικό να μην καταναλώνει», προσθέτει.

Ο εμπορικός κόσμος φοβάται για τις μέρες που έρχονται. «Βλέπουμε να ανακοινώνονται συνεχώς μέτρα τα οποία έχουν κουράσει και επικρατεί ένα αλαλούμ. Οι επαγγελματίες ανησυχούν. Αρχές του έτους έχουμε εκπτώσεις και πρέπει να μπορέσουν να δουλέψουν.

Από την άλλη πλευρά, η αγορά χρειάζεται μέτρα στήριξης και ας είναι ανοιχτή. Ιδίως η ένδυση, η υπόδηση, το κόσμημα και η εστίαση χρειάζονται βοήθεια, αφού έχουν πληγεί περισσότερο από όλους τους κλάδους», καταλήγει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου