ΑΛΜΥΡΟΣ

Βαρύ είναι το κλίμα στην εστίαση με τα μέτρα

βαρύ-είναι-το-κλίμα-στην-εστίαση-με-τα-231234

Φόβοι από τους επαγγελματίες για λουκέτα σε καταστήματα

Δυσαρέσκεια επικρατεί στην εστίαση στον Αλμυρό μετά τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας με την απαγόρευση της μουσικής, τη λειτουργία καταστημάτων μόνο με καθήμενους πελάτες και ωράριο μέχρι τις 00:00.

Ενώ τα καταστήματα κινήθηκαν το τριήμερο των Χριστουγέννων και δούλεψαν και οι καφετέριες και τα μπαρ που έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα, οι επαγγελματίες αναγκάζονται πάλι -όπως λένε- σε ένα γενικό άτυπο lock down.

«Η εστίαση θα πληρώσει και πάλι το μάρμαρο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ψητοπωλείων Καφετεριών Ταβερνών και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού Ευάγγελος Μπακίρης.

«Περιμέναμε ότι τις γιορτές θα κινηθεί λίγο η αγορά με τα τριήμερα των γιορτών. Δεν πήγαινε άλλο αυτή η κατάσταση, αλλά πάλι δεν προλάβαμε να κάνουμε κάτι. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα», σημειώνει ο ίδιος.

Οι επαγγελματίες δεν βλέπουν άλλη λύση από το να λάβει η κυβέρνηση απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της εστίασης και βέβαια ζητούν να επανέλθουν όλα τα μέτρα στήριξης με την επιδότηση ενοικίου, τις αναστολές στην εργασία, την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών. «Ετσι που είμαστε είναι σαν να είμαστε κλειστά. Δεν βλέπω πλέον να αντέχουμε. Αυτό είναι το τελειωτικό χτύπημα. Θα πρέπει να περιμένουμε να περάσει αυτό το κύμα και να ξεκινήσουμε πάλι το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξουμε», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, το 50% των επιχειρήσεων είναι σε δεινή θέση και ειδικά τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, τα οποία η πανδημία τα έχει χτυπήσει ανεπανόρθωτα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου