ΑΛΜΥΡΟΣ

Χειροπέδες σε 76χρονη στον Αλμυρό για παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη

χειροπέδες-σε-76χρονη-στον-αλμυρό-για-πα-234316

Σε χαρτοπαικτική λέσχη μετέτρεψε κλειστό ενοικιαζόμενο χώρο στον Αλμυρό 76χρονη ενόψει της Πρωτοχρονιάς, όμως τα σχέδιά της ναυάγησαν αφού τα τυχερά παιχνίδια άναψαν φωτιές σε οικογένειες και προκάλεσαν καβγάδες.

Προχθές το βράδυ αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου έφθασαν έξω από την πόρτα της λέσχης και την τσάκωσαν στα πράσα. Είχε φιλοξενούμενα στη λέσχη τρία άτομα, που έπαιζαν «Θανάση» με λεφτά.

Η τζογαδόρος είχε στον χώρο τα πάντα. Ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι για τα χαρτιά, βαλιτσάκια με μάρκες, πάνω από δέκα τράπουλες για τα τυχερά παιχνίδια των ημερών.

Υπολόγισε, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο. Η δράση της έγινε αντιληπτή από τους κατοίκους της περιοχής. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε διαμαρτυρίες. Εφθασε τελικά και στα αφτιά της Αστυνομίας.

Σε συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού αστυνομικοί συνέλαβαν τόσο την ίδια όσο και τους παίκτες της λέσχης, ηλικίας 26, 29 και 46 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.

Επιπλέον, επέβαλαν πρόστιμα των 300 ευρώ στους συλληφθέντες για μη χρήση της προστατευτικής μάσκας και 300 ευρώ για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο νοικιασμένος χώρος είχε μετατραπεί σε λέσχη χαρτοπαιξίας χωρίς άδεια λειτουργίας. Οι τρεις συλληφθέντες έπαιζαν το τυχερό παιχνίδι σε αυτοσχέδιο ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, χρησιμοποιώντας χρήματα και μάρκες που αντιστοιχούσαν σε χρηματικά ποσά.

Από την περαιτέρω προανάκριση οδηγήθηκαν και στο άτομο που είχε νοικιάσει τον χώρο, την 76χρονη.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το προαναφερόμενο τραπέζι, 15 τράπουλες, 2 βαλιτσάκια με 790 μάρκες, 14 αυτοσχέδια σημειώματα με αναγραφόμενα τυχερά παίγνια και συνθηματικούς κωδικούς και το ποσό των 660 ευρώ.

Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα. Θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο για παράβαση του νόμου περί παιγνίων, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος.

Επισημαίνεται ότι η 76χρονη σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απασχολήσει και άλλες φορές τις αστυνομικές αρχές με παρόμοιες πράξεις. Φέρεται να έχει μεγάλο πάθος για τα χαρτιά.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου