ΑΛΜΥΡΟΣ

Προς ολοκλήρωση η λιμνοδεξαμενή Ξηριά

προς-ολοκλήρωση-η-λιμνοδεξαμενή-ξηρ-241912

Εγκρίθηκε από τον δήμαρχο η μελέτη για τον αγωγό άρδευσης

Εγκρίθηκε από τον δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο η έκθεση «Μελέτη αγωγού άρδευσης». Το έργο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της κατασκευής της λιμνοδεξαμενής Ξηριά που ολοκληρώνεται. Για τη λειτουργικότητά του θα μελετηθεί και ο αγωγός μεταφοράς νερού της λιμνοδεξαμενής.

Ο αγωγός μεταφοράς νερού θα εκκινεί από το φρεάτιο υδροληψίας της λιμνοδεξαμενής και θα τροφοδοτεί το αρδευτικό δίκτυο που εξυπηρετεί τις καλλιεργούμενες εκτάσεις
ΝΔ της Ευξεινούπολης.

Δευτερευόντως και επικουρικά ο αγωγός θα τροφοδοτεί και τη δεξαμενή ύδρευσης που βρίσκεται βόρεια από την Ευξεινούπολη.
Ο αγωγός θα χαραχθεί πάνω στο οδικό δίκτυο της περιοχής και ειδικότερα στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που κινείται παράλληλα με τον Ξηριά και λίγο βορειότερα απ’ αυτόν, στο αγροτικό δίκτυο των καλλιεργούμενων εκτάσεων γύρω από τον Ξεριά, στους ασφαλτοστρωμένους δρόμους στο δυτικό περιμετρικό όριο της Ευξεινούπολης και στο χωματόδρομο προς το δάσος βόρεια από την πόλη.

Ο αγωγός θα έχει μια θέση διάβασης του ρέματος Ξεριά.
Στο πλαίσιο της κατασκευής της σχετικής υποδομής της λιμνοδεξαμενής απαιτείται η κατασκευή του μεταφορικού αγωγού προς τις καλλιεργούμενες εκτάσεις. Συνεπώς απαιτείται η εκπόνηση υδραυλικής μελέτης βάσει της οποίας θα κατασκευαστεί ο αγωγός μεταφοράς και θα ολοκληρωθεί η υποδομή του αρδευτικού δικτύου.

Η κατασκευή του αγωγού είναι επιτακτική δεδομένου ότι η κατασκευή της λιμνοδεξαμενής έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και για την αξιοποίησή της είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ο αγωγός μεταφοράς, προκειμένου να γίνει μεταφορά του νερού από
το φράγμα προς τις αρδευόμενες εκτάσεις, ενώ υπάρχει δεσμευμένη και η σχετική πίστωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου