ΑΛΜΥΡΟΣ

Εγκρίθηκε η μελέτη για την πρόσβαση στο Μπακλαλί και στο Καστράκι

εγκρίθηκε-η-μελέτη-για-την-πρόσβαση-σ-241922

Στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης ο Δήμος Αλμυρού για την υλοποίηση του έργου

Στην έγκριση της μελέτης των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού για το έργο «Αποκατάσταση πρόσβασης στο Μπακλαλί και το Καστράκι» και των όρων διακήρυξης του έργου με προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευσε προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού.

Πρόκειται για παρέμβαση προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 8 μήνες. Στόχος της είναι η ασφαλέστερη αποκατάσταση του οδικού δικτύου, ώστε
οι πολίτες να κινούνται σε συνθήκες κυκλοφορίας με ομαλότητα και ασφάλεια και η αποτροπή χειροτέρευσης των ζημιών από νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο Δήμος Αλμυρού αντιμετωπίζει ακόμη και σήμερα πολύ σημαντικά προβλήματα από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020, όπως επισημάνθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Οι μέχρι στιγμής εργολαβίες σχεδιάσθηκαν και ανατέθηκαν σε στοχευμένες καταστροφές (αγωγός νερού, αποκατάσταση προσβασιμότητας σε γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις) και όχι στο σύνολο των προβλημάτων.

Από το σύνολο της μελέτης των Τεχνικών Υπηρεσιών προκύπτει επείγουσα ανάγκη, η οποία οφείλεται στο απρόβλεπτο γεγονός των πλημμυρών που προκάλεσε ο ΙΑΝΟΣ.

Επιπλέον, στη συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι σε περίπτωση που επιλεγούν άλλες διαδικασίες, ανοικτές ή κλειστές, για την υλοποίηση του έργου, απαιτείται πολύ περισσότερος χρόνος για την αποκατάσταση που θα καθυστερήσει περαιτέρω την υλοποίηση των έργων, ενώ θα υφίσταται ο κίνδυνος για την ασφάλεια και την υγεία των δημοτών.

«Είναι ευνόητο ότι κάθε μέρα που περνάει είναι σημαντική και πρέπει να αξιοποιείται όπως έχει αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα για την αποκατάσταση του μεγαλύτερου μέρους των ζημιών που προκλήθηκαν από τον Ιανό», τονίστηκε.

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ότι είναι αναγκαίο να εγκριθεί η μελέτη και να προχωρήσουν οι διαδικασίες ανάθεσης, ώστε να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Ο Δήμος Αλμυρού εξακολουθεί να χρηματοδοτείται για την αντιμετώπιση των ζημιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου