ΑΛΜΥΡΟΣ

Κανένα γιορτινό τραπέζι άδειο

κανένα-γιορτινό-τραπέζι-άδειο-241933

Δίπλα στους άπορους η Εκκλησία, ο Δήμος, τα σχολεία

Πρωτοβουλία ώστε το γιορτινό τραπέζι να μην είναι σε κανένα σπιτικό άδειο ανέλαβε και φέτος η τοπική Εκκλησία στον Αλμυρό με την πολύτιμη συνεργασία του Δήμου αλλά και των σχολείων της περιοχής.

Σήμερα Σάββατο ανήμερα των Χριστουγέννων όλοι οι πολίτες και οι φτωχούληδες του Θεού γιορτάζουν και χαίρονται τις άγιες μέρες με γεμάτο τραπέζι από τα καθιερωμένα φαγητά, την τηγανιά, τη γαλοπούλα, τα παραδοσιακά γλυκά.

Ο αρχιερατικός επίτροπος π. Γεώργιος Μπέκας ενημέρωσε ότι το Βοήθεια στο Σπίτι διένειμε φαγητό για στους άπορους και τις οικογένειές τους στον Δήμο, οι οποίοι ανέρχονται συνολικά στους 200.

Επιπλέον, τις προηγούμενες μέρες οι ιερείς διένειμαν με ικανοποίηση τα δέματα αγάπης που ετοιμάστηκαν για όλα τα νοικοκυριά που έχουν το δικό τους σπιτικό, αλλά δεν είχαν πρώτες ύλες για να μαγειρέψουν.

«Το φιλανθρωπικό μας έργο συνεχίστηκε κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Δεν αφήσαμε κανέναν στο περιθώριο. Όπως και στις άλλες περιόδους έτσι και τώρα στις γιορτές στηρίζουμε τον κόσμο που βρίσκεται σε ανάγκη. Κι αν άλλαξαν οι καιροί, δεν θα στερηθεί κανείς τίποτα», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Σε αυτό συνέβαλαν φέτος σημαντικά και τα σχολεία. Μάλιστα, ο π. Γεώργιος λέει ότι σημειώθηκε πολύ μεγάλη η ανταπόκριση. «Οι εκπαιδευτικοί μας σε όλα τα σχολεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια, ευαισθητοποιήθηκαν στο θέμα των απόρων και κινητοποιήθηκαν για να περάσουν το μήνυμα της φιλανθρωπίας. Το αποτέλεσμα ήταν αξιοθαύμαστο. Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις παιδιά να κινητοποιούνται για ένα τόσο ιερό σκοπό», σημείωσε.

Το έργο της φιλανθρωπίας είναι ιδιαίτερα συγκινητικό από νέους ανθρώπους ιδιαίτερα στις μέρες μας που και η Εκκλησία περνάει δύσκολα και ο κόσμος.

«Βλέπουμε να υπάρχει ανησυχία στους ανθρώπους. Φαίνεται ότι έχουν μπερδευτεί. Ισως αυτή η πανδημία μας βρήκε λίγο με σαθρά πνευματικά θεμέλια. Ηταν ικανή να μας ταρακουνήσει και γι’ αυτό υπάρχουν οι διαφορετικές απόψεις. Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να πιστεύει ό, τι θέλει, αλλά θα πρέπει να δούμε πόσο τηρούμε τον νόμο.

Ο Χριστός τηρούσε και τον νόμο του Θεού και τον νόμο της Πολιτείας. Από κει και πέρα πρέπει να δείξουμε ότι αγαπάμε τον πλησίον μας, ενδιαφερόμαστε. Η επιστήμη είναι δώρο του Θεού», σημείωσε.

Ο ίδιος εύχεται η πανδημία να υποχωρήσει και αυτό θα συμβεί, όπως λέει, όταν λέμε στον Θεό: «Ευχαριστούμε γιατί ασχολείσαι με εμάς τους ελεήμονες».

«Εμείς αυτή τη στιγμή ορθώνουμε ανάστημα και λέμε: Όχι. Ισως η πανδημία έχει τον λόγο της και ακόμη δεν υποχωρεί. Να δώσει ο Θεός να μη ξαναζήσουμε τέτοια δοκιμασία. Αν το κάνει όμως, η αγάπη του Θεού και συμβεί, η επόμενη μέρα εύχομαι να μας βρει πάλι όλους ενωμένους, μαζί, κανέναν ξεχωριστά, όλη την Εκκλησία, χωρίς ενδοιασμούς, εγωισμούς και αυθαιρεσίες μ’ έναν και μόνο σκοπό, να διακονήσουμε τον άνθρωπο», κατέληξε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου