ΑΛΜΥΡΟΣ

Ποσό 5.000 € για τρόφιμα για τους απόρους

ποσό-5-000-e-για-τρόφιμα-για-τους-απόρους-253073

Θα διαθέσει ο Δήμος Αλμυρού ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων

Ποσό 5.000 € θα διαθέσει ο Δήμος Αλμυρού για την αγορά ειδών διατροφής και τη διάθεσή τους σε άπορούς πολίτες την περίοδο των Χριστουγέννων. Το θέμα συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία το ενέκρινε ομόφωνα.

Η απόφαση ελήφθη με δεδομένο ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τελείως τον τρόπο ζωής των ανθρώπων αποφέροντας αρνητικές επιπτώσεις.

Εξάλλου, ο δήμος μας ενισχύει κάθε χρόνο στις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με τρόφιμα τις ενορίες του Δήμου μας, για τις άπορες οικογένειες οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα πλέον απαραίτητα για τη σίτιση και γενικότερα της διαβίωσή τους.

Αποροι δημότες για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης είναι εκείνοι που περιλαμβάνονται σε κατάσταση την οποία συντάσσει η Δημαρχιακή Επιτροπή, η οποία μπορεί να λάβει πληροφορίες για τους άπορους δημότες από τους εφημέριους των Ιερών Ναών του οικείου Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού.

Τα ονόματά τους περιλαμβάνονται ήδη σε καταστάσεις που συντάχθηκαν από τον δήμο σε συνεργασία με τις ενορίες, ενώ έχουν προσκομιστεί και τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία ελέγχθηκαν από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες.

Το δημοτικό συμβούλιο έχει τη δυνατότητα χορήγησης, σε εξαιρετικές περιπτώσεις για την αντιμετώπιση έκτακτης και σοβαρής ανάγκης, στους οικονομικά αδύνατους κατοίκους και πολύτεκνους, είδη διαβιώσεως ή σίτισης.

Με τους ίδιους όρους επιτρέπεται να χορηγούνται και χρηματικά βοηθήματα. Τα βοηθήματα αυτά είναι αφορολόγητα, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχονται ούτε συμψηφίζονται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, Ο.Τ.Α. και νομικά πρόσωπα αυτών ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου