ΑΛΜΥΡΟΣ

Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας η εστίαση

μεταξύ-φθοράς-και-αφθαρσίας-η-εστίαση-253081

Οι επαγγελματίες προσδοκούν μήπως αλλάξει κάτι στις εορτές

Με πολύ χαμηλούς τζίρους συνεχίζουν να λειτουργούν τα καταστήματα της εστίασης στον Αλμυρό. Από τον Οκτώβριο και μετά οι επαγγελματίες δεν βλέπουν καμία αλλαγή παρά μετρούν μόνο απώλειες. Τώρα ελπίζουν μήπως αλλάξει κάτι τα Χριστούγεννα αλλά δεν είναι αισιόδοξοι.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Καφετεριών Ταβερνών και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού Ευάγγελος Μπακίρης, λέει ότι είναι σαν να λειτουργεί η εστίαση όπως πέρυσι με το lock down.

«Δουλεύουμε λίγο μόνο το Σάββατο. Τις καθημερινές η κατάσταση είναι απελπιστική. Ταβέρνες και καταστήματα με τρόφιμα εξυπηρετούν μόνο με delivery. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Η οικονομία θα αργήσει πολύ να πάρει μπροστά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κόσμος παραμένει μουδιασμένος με τους κανόνες για την πανδημία. Δεν βγαίνει έξω στον Αλμυρό. Μόνο λίγοι πολίτες που είναι εμβολιασμένοι και δεν φοβούνται επισκέπτονται τα καταστήματα.

Δεν φαίνεται να έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα ούτε ο εμβολιασμός. Ο κ. Μπακίρης λέει ότι «χρειάζεται χρόνος για να ενεργοποιηθούν τα πιστοποιητικά πολιτών που εμβολιάζονται τώρα για να μπορέσουν να επισκεφτούν τα καταστήματα και να μπορούν να είναι στους εσωτερικούς τους χώρους.

Πιστεύω ότι από το Πάσχα θα αρχίσουμε σιγά σιγά να βρίσκουμε τον εαυτό μας, αν όλα πάνε καλά και με την πανδημία», σημειώνει.

Οι επαγγελματίες μετρούν συνεχώς απώλειες. Ο τζίρος του είναι μείον 50% σε σχέση με τη λειτουργία τους προ πανδημίας.

«Δεν βρήκαμε ανταπόκριση στα αιτήματά μας που είχαμε με την κινητοποίηση στα μέσα Νοεμβρίου. Οι διεκδικήσεις μας παραμένουν ίδιες. Ζητούμε επιδότηση των ενοικίων, αναστολή των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων για τουλάχιστο έναν χρόνο, μείωση του ΦΠΑ», σημειώνει.

«Δουλέψαμε μόνο δύο μήνες το καλοκαίρι. Ηταν καλά αλλά δεν έφθασε για όλη την κατάσταση. Από τον Οκτώβριο και μετά έχουμε επιστρέψει στα προβλήματα της περσινής χρονιάς. Μία βοήθεια ήταν το καλοκαίρι. Ο κόσμος βγήκε έξω και βοήθεια τα καταστήματα. Τίποτα περισσότερο», προσθέτει ακόμη.

Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στα καταστήματα για ανεμβολίαστους. Οι ανεμβολίαστοι μπορούν να εξυπηρετούνται σε εξωτερικούς μόνο χώρους με rapid test.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου