ΑΛΜΥΡΟΣ

Απροσπέλαστο το αγροτικό δίκτυο στην Αγία Τριάδα 

απροσπέλαστο-το-αγροτικό-δίκτυο-στην-266811

Καθημερινότητα με πολλά εμπόδια και δυσκολίες στην Αγία Τριάδα

Δύο χρόνια έχει να περάσει γκρέιντερ από την Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδας. Πλέον η κατάσταση στην αγροτική οδοποιία είναι απελπιστική. Οι αγρότες χαλούν τα οχήματά τους για να φθάσουν στα χωράφια τους. Για να καταφέρουν να τα προσεγγίσουν περνούν ακόμη και μέσα από κτήματα συγχωριανών τους. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αγροτικοί δρόμοι που είναι κλειστοί γιατί μεγάλοι κορμοί δέντρων εμποδίζουν την κίνηση οχημάτων.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γρηγόρης Κωνσταντίνου, λέει ότι μόνο τα απορριμματοφόρα του δήμου περνούν από το χωριό που φροντίζουν για την καθαριότητα. Από και πέρα το χωριό είναι παραμελημένο.

Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που θα καταθέσει τεχνικό πρόγραμμα στον Δήμο Αλμυρού αν και μέχρι σήμερα καμία από τις προτάσεις της Κοινότητας δεν υιοθετούνται.

Ο ίδιος διαμαρτύρεται και για την είσοδο του χωριού που είναι στο σκοτάδι. Αν και όταν έγινε η πεζοδρόμηση του δρόμου Αγίας Τριάδας – Σούρπης σε μήκος 600 μέτρων υπήρχε ο εξοπλισμός για τον φωτισμό, ωστόσο τα σώματα δεν τοποθετήθηκαν ποτέ και μάλλον χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες άλλων κοινοτήτων.

Επισημαίνεται ότι το έργο σχεδιάστηκε επί της δημοτικής αρχής Δημήτρη Εσερίδη και κατασκευάστηκε επί της σημερινής δημοτικής αρχής.

Επίσης, στην είσοδο του οικισμού κτήμα έκτασης 130 στρεμμάτων που ανήκει στον δήμο έχει πυκνή βλάστηση, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Ο ίδιος προειδοποιεί ότι στην περίπτωση αυτή, θα είναι δύσκολο κανείς να επέμβει.

Το γήπεδο που υπάρχει εκεί δεν χρησιμοποιείται πλέον. Όμως, ο χώρος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την ψυχαγωγία των νέων. «Μπορεί να δημιουργηθεί μία νέα παιδική χαρά», αναφέρει.

Ούτε το ρέμα που περνάει δίπλα από το χωριό έχει καθαριστεί ποτέ. Ο κ. Κωνσταντίνου δεν θυμάται, όπως αναφέρει, πότε έγιναν εργασίες στην κοίτη. Στο ενδεχόμενο εκδήλωσης πλημμύρας, το χωριό θα κινδυνεύσει, όταν ο Δήμος Αλμυρού έχει βρεθεί στο μάτι επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και έχει χτυπηθεί ανελέητα.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν επίσης κοπή του μεγάλου πεύκου που βρίσκεται δίπλα από την Εκκλησία στην κεντρική πλατεία. Ο κορμός του που είναι παλιός ακουμπάει στον Ιερό Ναό. Είναι επικίνδυνο να υποχωρήσει ανά πάσα στιγμή και να προκαλέσει ζημιές ή το χειρότερο τραυματισμούς.

Στα θέματα προτεραιότητας είναι και η αντικατάσταση του αγωγού που μεταφέρει νερό από το φράγμα Μαυρομάτι στο χωριό. Όπως επισημάνθηκε, ο υφιστάμενος είναι παλιός και έχει κατασκευαστεί από αμίαντο.

Επίσης, η επαναλειτουργία του ιατρείου της περιοχής που σταμάτησε να λειτουργεί λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να επισκέπτονται τη Σούρπη για τον ιατρικό τους έλεγχο.

Στην Κοινότητα της Αγίας Τριάδας κατοικούν σήμερα περίπου 150 πολίτες. Οι περισσότεροι συνεχίζουν την οικογενειακή τους παράδοση στη γεωργία. Καλλιεργούν βαμβάκι, σιτάρι και ελιές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου