ΑΛΜΥΡΟΣ

Δυσφορία στους υγειονομικούς των Κέντρων Υγείας για τις απλήρωτες εφημερίες

δυσφορία-στους-υγειονομικούς-των-κέν-267940

«Δεν είναι αναλώσιμοι» τονίζουν και καλούν το υπουργείο Υγείας να καταβάλει τα δεδουλευμένα τους

Την πληρωμή εφημεριών που δεν έχουν καταβληθεί από τον Αύγουστο καθώς και των αποζημιώσεων για την απασχόλησή τους στα εμβολιαστικά κέντρα ζητούν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας.

Το υγειονομικό προσωπικό «βράζει». Όπως επισημαίνει η τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή προχθές δεν είναι σαφές ότι θα συμπεριλάβει και όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας, εκτός από το έκτακτο επίδομα που εγκρίθηκε.

«Είναι αδιανόητο γιατροί οι οποίοι εργάζονται εδώ και μήνες χωρίς ρεπό και άδεια να είναι απλήρωτοι για όλες τις εφημερίες που πραγματοποιούν και να μη συγκινείται κανείς. Η επί πολλούς μήνες καθυστέρηση στην καταβολή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών, τακτικών και πρόσθετων είναι εμπαιγμός σε βάρος μας», υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ηλιάνα Κεράνη, γιατρός στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, υπεύθυνη του εμβολιαστικού κέντρου στο Νότιο Πήλιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε άλλες υγειονομικές περιφέρειες οι γιατροί των Κέντρων Υγείας έχουν λάβει απόφαση από την ερχόμενη Δευτέρα να ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από έκτακτα περιστατικά δεν θα παρέχεται καμία άλλη ιατρική υπηρεσία.

Η κ. Κεράνη δεν αποκλείει αν δεν βρεθεί λύση να ακολουθήσουν και οι γιατροί της Μαγνησίας. Ήδη όσοι εργάζονται στα Κέντρα Υγείας έχουν ενημερώσει την Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες.

«Πρέπει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να συνειδητοποιήσει ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι. Εχουμε προσφέρει πολλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας και απαιτούμε τα αυτονόητα, να πληρωνόμαστε στην ώρα μας για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε», αναφέρει η γιατρός του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου