Αποκατάσταση οδοποιίας στον Αλμυρό

Τελευταία ενημέρωση: 2021-12-05, 13:34:39
Αποκατάσταση οδοποιίας στον Αλμυρό

Εγκρίθηκε μελέτη για την υλοποίηση του έργου, που θα γίνει με διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση 

Στην έγκριση της μελέτης των Τεχνικών Υπηρεσιών για την «Αποκατάσταση της Εσωτερικής Οδοποιίας του Δήμου Αλμυρού», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού.

Για την υλοποίηση του έργου ο δήμος θα προσφύγει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

Οπως επισημάνθηκε στην Οικονομική Επιτροπή, η περιοχή του Δήμου Αλμυρού επλήγη στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020 από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό».

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε πολλές τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, κυρίως σε κοινωφελείς υποδομές. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Αλμυρού κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι πληγές εξαιτίας της καταστροφής που προκάλεσε το φαινόμενο αυτό είναι πολλές και απαιτούν έργα σημαντικά, προς τούτο και δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό και εφικτό να αντιμετωπιστούν όλες οι ζημιές ταυτόχρονα.
Εξαιτίας, επομένως, του μεγάλου όγκου των εργασιών και των έργων που πρέπει να λάβουν χώρα για την αποκατάστασή των ζημιών αλλά και του χρόνου που απαιτείται για την προετοιμασία των μελετών, του σχεδιασμού, της χρηματοδότησης κ.α., ο Δήμος αιτήθηκε ε εκ νέου παράταση της κήρυξης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης του Δήμου Αλμυρού, η οποία πράγματι έγινε αποδεκτή.
Ακόμη και σήμερα ο Δήμος αντιμετωπίζει πολύ σημαντικά προβλήματα, καθώς οι μέχρι στιγμής εργολαβίες σχεδιάσθηκαν και ανατέθηκαν σε στοχευμένες καταστροφές (αγωγός νερού, αποκατάσταση προσβασιμότητας σε γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις) και όχι στο σύνολο των προβλημάτων.

Κύριο και πρωτεύων μέλημά του ήταν να προχωρήσει τοε έργο εκ νέου κατασκευής του αγωγού ύδρευσης του Δ.Δ. Αλμυρού Δήμου Αλμυρού για να έχουν οι πολίτες μας καθαρό και πόσιμο νερό, συνέχισε τη μίσθωση μηχανημάτων έργου για την απομάκρυνση φερτών υλών και την ταχεία αποκατάσταση πρόσβασης σε διαβάσεις στο αγροτικό δίκτυο, αφενός για την επανασύνδεση στο δίκτυο περιοχών που αποκόπηκαν (Ανθότοπος) και αφετέρου για τη ταχύτερη δυνατή πρόσβαση αγροτών και κτηνοτρόφων στα χωράφια και σε σταβλικές εγκαταστάσεις ώστε να ελέγξουν το μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν.

Από το σύνολο της μελέτης προκύπτει επείγουσα ανάγκη, η οποία οφείλεται στο απρόβλεπτο γεγονός των πλημμυρών που προκάλεσε ο ΙΑΝΟΣ και έγκειται στην ασφαλέστερη δυνατή αποκατάσταση του εσωτερικού οδικού δικτύου
του Δήμου Αλμυρού.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
3
=