ΑΛΜΥΡΟΣ

Προγραμματική για στήριξη του Δήμου Αλμυρού

προγραμματική-για-στήριξη-του-δήμου-281089

Θα συναφθεί με τον Οργανισμό «Αμφικτιονίες ΑΕ»

Προγραμματική σύμβαση με τον Οργανισμό «Αμφικτιονίες ΑΕ» θα συνάψει ο Δήμος Αλμυρού με στόχο την τεχνική του υποστήριξη.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού ενέκρινε τη σύμβαση. Στον αναπτυξιακό Οργανισμό συμμετέχουν ο Δήμος Λαμιέων, με ποσοστό 80% και οι Δήμοι Αμφίκλειας-Ελάτειας, Δομοκού, Μακρακώμης και Στυλίδας με ποσοστό 5% έκαστος.

Οι σκοποί του είναι η ανάληψη εκτέλεσης, εποπτείας κι επίβλεψης δημοσίων μελετών και έργων
για λογαριασμό των μελών της και άλλων ΟΤΑ που δεν διαθέτουν τεχνική επάρκεια ή τεχνικό
προσωπικό, καθώς και η υποστήριξη τεχνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών δόμησης των μελών της, συμμετοχή του στον σχεδιασμό, εφαρμογή και υλοποίηση Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) χωρικών στρατηγικών και άλλων σχετικών πολιτικών.

Επίσης, στους σκοπούς του μεταξύ άλλων είναι:

– Η μελέτη, καταγραφή, έρευνα και αξιολόγηση υφιστάμενων δομών, αναγκών και προβλημάτων σχετικά με την οικονομική, κοινωνική και αναπτυξιακή δραστηριότητα στην περιοχή δραστηριοποίησης.

-Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή αποτελεσματικών μεθόδων και δράσεων για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και τον εμπλουτισμό της τουριστικής εμπειρίας, την ανάδειξη
του ιστορικού πλούτου.

-Η διερεύνηση, μελέτη και συντονισμός
διαδικασιών και μηχανισμών για την παραγωγή, μεταφορά και παροχή τεχνογνωσίας, υπηρεσιών και
υποστήριξης σε φορείς και επιχειρήσεις της αυτοδιοίκησης, του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα σε αναπτυξιακά θέματα χρηματοδότησης έργων υποδομής, αστικής ανάπλασης, κοινωνικών δράσεων και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας καθώς και για την αξιοποίηση και υλοποίηση εθνικών,
ευρωπαϊκών και διεθνών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου