ΑΛΜΥΡΟΣ

Δύσκολη η καθημερινότητα στον Ανθότοπο

δύσκολη-η-καθημερινότητα-στον-ανθότο-292614

Δίχως χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας οι νέοι – Χωρίς εκκλησιασμό οι μεγαλύτεροι

Δύσκολη είναι η καθημερινότητα των κατοίκων της Κοινότητας Ανθότοπου Αλμυρού. Οι νέοι δεν έχουν χώρους άθλησης για να αθλούνται, πέρα από το γήπεδο του μπάσκετ. Οι μεγαλύτεροι δεν έχουν καν τη δυνατότητα να εκκλησιάζονται, αφού εδώ και έναν ενάμιση χρόνο η Κοινότητα παραμένει χωρίς ιερέα.

Δεν είναι όμως και τα μόνα προβλήματα στην περιοχή. Η στέγη του περιφερειακού ιατρείου Νεράιδας χρειάζεται επισκευή μετά τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι της αγροτικής οδοποιίας παραμένει δύσκολα προσβάσιμο.

Η Τοπική Κοινότητα είναι σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή Αλμυρού για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Μπουχώρης λέει ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου επεξεργάζονται τις εργασίες που πρέπει να γίνουν για το περιφερειακό ιατρείο. Επίσης, προγραμματίζουν έργα για τις παιδικές χαρές και συνέχιση των παρεμβάσεων στην αγροτική οδοποιία.

«Το προηγούμενο διάστημα έγιναν κάποιες εργασίες μετά τον Ιανό αλλά και την άνοιξη. Εντούτοις, ένα μεγάλο κομμάτι του αγροτικού δικτύου, το 30%, είναι δύσκολα προσβάσιμο στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και ενόψει του χειμώνα πρέπει να γίνουν εργασίες.

Ειδικά στα ορεινά σημεία απαιτούνται οπωσδήποτε παρεμβάσεις, καθώς οι κτηνοτρόφοι επισκέπτονται τις μονάδες τους με πολλές δυσκολίες και εμπόδια», σημειώνει.

Από τα θέματα προτεραιότητας για την Κοινότητα είναι η επισκευή της στέγης του περιφερειακού ιατρείου της Νεράιδας που εξυπηρετεί τόσο τη Νεράιδα, όσο και τον Ανθότοπο. Ο κ. Μπουχώρης επισημαίνει ότι όταν βρέχει μπάζει νερά και πολλές φορές η γιατρός εξετάζει τους ασθενείς στον δρόμο.

«Η δημοτική αρχή λέει ότι θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και περιμένουμε», σημειώνει ο ίδιος.

Είναι αρκετά τα έργα που απαιτείται να δρομολογηθούν για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής και ειδικά των νέων.

Οι υφιστάμενες παιδικές χαρές, δύο στον αριθμό σε κάθε ένα από τα δύο χωριά (Ανθοτόπου και Νεράιδας), είναι κατεστραμμένες, καθώς δεν έχουν γίνει ενέργειες συντήρησης εδώ και έξι με εφτά χρόνια.

«Τα παιδιά δεν έχουν χώρο για να ψυχαγωγηθούν. Παίζουν αυτοσχέδια παιχνίδια στις αυλές σπιτιών. Η δημοτική αρχή λέει ότι υπάρχει προγραμματισμός και θα τις επισκευάσει. Είναι απαραίτητο να υπάρχουν χώροι ψυχαγωγίας για τα παιδιά», υπογραμμίζει.

Στην Κοινότητα δεν υπάρχουν καν αθλητικοί χώροι για τους νέους πέραν από το γήπεδο μπάσκετ στο πρώην Δημοτικό Σχολείο της περιοχής. Δεν υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου.

Στον Ανθότοπο δεν λειτουργεί καμία σχολική μονάδα. Ούτε Δημοτικό και Γυμνάσιο, ούτε το Λύκειο. Οι νέοι μεταφέρονται με λεωφορεία που μισθώνει η Περιφέρεια στον Αλμυρό για τις ανάγκες εκπαίδευσης.

Ο κ. Μπουχώρης σημειώνει ότι τουλάχιστον το πρώην Δημοτικό Σχολείο, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2000, θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει, ώστε οι μικροί μαθητές να μην μετακινούνται καθημερινά αποστάσεις 20 χιλιομέτρων για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους στο σχολείο.

Επίσης, κάτι πρέπει να γίνει και να λυθεί το θέμα του εκκλησιασμού των κατοίκων της περιοχής. Τα μυστήρια όπως βαφτίσεις, γάμους, κηδείες τα πληρώνουν από την τσέπη τους οι κάτοικοι για να έχουν ιερέα εδώ και έναν – ενάμιση χρόνου που πήρε μετάταξη ο παπάς του χωριού.

Στον Ανθότοπο κατοικούν περίπου 200 κάτοικοι. Το 70% των κατοίκων της περιοχής είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι και το 30% εργάζονται στη βιομηχανία.

Απαιτούνται εργασίες συντήρησης στη στέγη του περιφερειακού ιατρείου

Οι κάτοικοι λένε ότι το πρώην Δημοτικό Σχολείο θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει για να εξυπηρετούνται έστω οι μικροί μαθητές της περιοχής

Αυτός είναι ο μοναδικός χώρος άθλησης των νέων της Κοινότητας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου