ΑΛΜΥΡΟΣ

«Ζεστάθηκε» η εμπορική αγορά του Αλμυρού με την Black Friday

ζεστάθηκε-η-εμπορική-αγορά-του-αλμ-292623

Αισιοδοξία στην εμπορική αγορά ότι τα καταστήματα θα δουλέψουν και το επόμενο χρονικό διάστημα

Κίνηση έφερε στην εμπορική αγορά του Αλμυρού η προωθητική ενέργεια Black Friday. Τα καταστήματα μπόρεσαν να αυξήσουν τους τζίρους τους και φάνηκε διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Αν και προχθές ο καιρός χάλασε, ωστόσο τα εμπορικά μαγαζιά δούλεψαν ολόκληρη την εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού Παναγιώτης Μπούντης λέει: «Η αγορά αναθερμάνθηκε. Δούλεψαν σίγουρα τα ηλεκτρικά είδη, το παιδικό ρούχο, γενικά το ρούχο. Ο κόσμος βγήκε από τα σπίτια και επισκέφτηκε την αγορά».

Το ηθικό του εμπορικού κόσμου αναπτερώθηκε. «Είναι βασικό ότι παραμένουμε ανοιχτοί. Παρ’ όλο που ελέγχουμε πιστοποιητικά είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να δουλέψουμε για το επόμενο διάστημα και τις μέρες των γιορτών», σημειώνει.

Τα εμπορικά καταστήματα ακολουθούν απαρέγκλιτα το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ έχουν πληθώρα προϊόντων που μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις των καταναλωτών.

«Μετά την ανακοίνωση των μέτρων στις αρχές του μήνα ακολούθησε περίοδος προσαρμογής. Σίγουρα υπάρχει φόβος με την πανδημία. Οι καταναλωτές είναι επιφυλακτικοί. Όμως, οι πελάτες μας προσαρμόστηκαν. Εκεί που υπάρχει πρόβλημα νομίζω είναι στην εστίαση. Το λιανεμπόριο λειτουργεί», σημειώνει.

Επισημαίνεται ότι η είσοδος στα εμπορικά καταστήματα είναι με επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης, μοριακών ελέγχων ή rapid tests. Τα παιδιά ηλικίας μέχρι 17 ετών μπορούν να εισέρχονται στα εμπορικά καταστήματα με self tests.

Οι καταναλωτές είναι συνεργάσιμοι και συγκαταβατικοί. Ο κ. Μπούντης λέει ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις. «Σήμερα όλος ο κόσμος είναι προσαρμοσμένος. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα», σημειώνει.

Βέβαια εν μέσω πανδημίας και ακρίβειας οι καταναλωτές είναι συγκρατημένοι στις αγορές τους. «Δεν προχωρούν σε περιττά έξοδα, καθώς ο χειμώνας είναι περίοδος δύσκολη ιδίως φέτος με τις ανατιμήσεις στα καύσιμα και την ενέργεια», υπογραμμίζει.

Λόγω της πανδημίας η Ενωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού δεν θα πραγματοποιήσει ούτε φέτος τα Χριστούγεννα εκδηλώσεις όπως άλλες χρονιές.

Ο κ. Μπούντης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Δεν το ρισκάρουμε να προχωρήσουμε σε διοργανώσεις που δεν γνωρίζουμε τι απόδοση θα έχουν και επιτυχία. Η κατάσταση είναι αμφίρροπη. Κοιτάμε να κάνουμε τη δουλειά μας και να περάσουμε τον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας», καταλήγει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου