Συζητούνται αύριο τα ασφαλιστικά 11 εργαζομένων

Τελευταία ενημέρωση: 2021-11-21, 14:51:10
Συζητούνται αύριο τα ασφαλιστικά 11 εργαζομένων

Συζητείται αύριο Δευτέρα η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 11 εργαζόμενοι στην Καθαριότητα κατά του Δήμου Αλμυρού.

Οι εργαζόμενοι ζητούν ο Δήμος Αλμυρού να αποδέχεται προσωρινά τις υπηρεσίες τους και να τους καταβάλλει τις νόμιμες αποδοχές τους έως την έκδοση αμετάκλητης απόφασης επί της αγωγής τους η οποία συζητήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου.

Το θέμα απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού τη Δευτέρα. Η Οικονομική Επιτροπή εξουσιοδότησε δικηγόρο να παραστεί στη δίκη.

Η δικηγόρος Πολυξένη Μποτού εξουσιοδοτήθηκε να δηλώσει ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν βασικές, κρίσιμες, πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας και ότι σε περίπτωση απόλυσής τους, ο δήμος θα αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα καταστατικά του καθήκοντα και στις νόμιμες υποχρεώσεις του, που εκτός των άλλων είναι η παροχή καθαρού και υγιούς περιβάλλοντος αστικού ιστού και υπαίθριας χώρας.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ο δήμος μπορεί να αντιμετωπίσει από τα έξοδά του τη μισθοδοσία των εργαζόμενων, αφού αυτή είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι απασχολούνται εδώ και χρόνια στην καθαριότητα του Δήμου Αλμυρού με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που ανανεώνονται.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=